Izgubljena

John Lennon je još kao klinac izjavio da kad odraste želi biti sretan (navodno je to izjavio, internet kaže da jest a tko sam ja da se bunim onda).

Inače kad klince pitate što žele biti kad odrastu reći će vam da žele biti astronauti, princeze, policajci, balerine, superheroji… Ne znam da sam ikad čula nekog klinca da je izjavio da želi biti sretan kad odraste….

Ja kad sam bila klinka sam htjela biti teta u vrtiću, pa veterinarka, pa sam se htjela baviti sinkroniziranim plivanjem (iako sam plivala s pojasom do svoje jedanaeste valjda), onda sam se htjela baviti umjetničkim klizanjem, premda dan danas ne znam role voziti, a kamo li klizat….

Ugl. kužite poantu? Svi smo mi kao klinci htjeli biti svašta nešto, i rijetko tko od nas se trenutno u životu bavi nečim o čemu smo maštali kao klinci.  Odrasli smo, reklo bi se.

Ja baš i nemam osjećaj da sam odrasla. Tj. nemam osjećaj da sam odrasla osoba (ne znam da li ovo ikome osim meni ima smisla). U meni se vječito bore neiživljeno dijete i prebrižna bakica.

Zabezeknu me i dalje godine što lete, a da se nisam ni pravo okrenula. A da ne pričam o tome da nisam ništa konkretno ni postigla. Tako me bar uvjeravaju.

U zadnje vrijeme sam pod stresom zbog vremena koje teče, a ja se ne mičem s mrtve točke.

Nemam neku karijeru, nisam osnovala vlastitu obitelj, nemam svoj stan i vikendicu na moru ili što već društvo očekuje da ostvariš do 27e. Ni diplomu nemam!

Prestrašno! Već mi prognoziraju da ću biti stara usidjelica.

Nedavno me netko pitao što planiram sa svojim životom.

Iskreno- pojma nemam!

Prestala sam planirati išta jer su mi se svi dosadašnji planovi izjalovili.

Da se razumijemo, nije da nemam nekih želja i ideja čime bi se mogla baviti i kako bi moja budućnost mogla izgledati, ali nemam za kumu vilu koja će samo zamahnuti svojim čarobnim štapićem pa da se meni život posloži.

Nismo svi rođeni pod sretnom zvijezdom i nemamo svi starce kojima možemo otrčati kad god zagusti. 

Neki od nas se bore kroz život, borimo se da preživimo iz mjeseca u mjesec i borimo se da si priuštimo neke male radosti. Bez obzira koliko se beznačajne činile nekome sa strane čiji je život možda mrvicu sređeniji.

Možda i dalje ne znam što ću bit “kad odrastem”, ali definitivno znam da želim biti sretna!

 

Želim biti sretna i okružena ljudima koje volim, psima (kakav je to život bez pasa?!) i prirodom.

Želim se radovati sitnicama- prvom ljetnom pljusku, prvom gutljaju kave ujutro, prvim pahuljama snijega…

Želim živjeti jednostavan život i biti okružena jednostavnim ljudima.

A ostalo, kako svemir posloži…

I uopće se više neću stresirati jer nisam do sada ostvarila tuđa očekivanja!

Tko ih šiša! Oni i onako ne shvaćaju poantu života.

Komentari

Neki baner