Život

Žena a djevojčica

Ne zna on ko si ti. A ponaša se kao da zna. Ponaša se kao da je prozreo sve tvoje namjere i predvidio tvoje poteze. Ponaša se kao da te zna u dušu. 

Smiješiš se i puštaš ga da tako misli. Nećeš mu reći da on pojma nema ko si ti. Nećeš mu reći da to ni ti ne znaš.
Toliko slojeva ima tvoja duša.  Toliko likova ima u tvom liku da ni sama ne znaš ko si.

Žena si i djevojčica. Anđeo i đavo. Dobra i loša. Pametna i luda. Vučica i umiljato jagnje. Led i vatra. Mirna i strastvena. Kurva i svetica. Sve si to i još puno toga.

Još se sama iznenadiš nekom svojom reakcijom ili potezom. Nepredvidiva si i neukrotiva. A on misli da te poznaje. Misli da te čita kao otvorenu knjigu. Misli da te ima. Misli da te posjeduje, jer mu se smiješiš zaljubljeno na ramenu i trepćeš okicama.

Misli da ne možeš bez njega, jer je osjetio da ti je potreban. Misli da može s tobom kako hoće, jer si slaba na njega. Jer je osjetio drhtaj tvog tijela. Jer je vidio da ti klecaju koljena od njegovog pogleda.

Ne zna on ništa. Ne zna da su u tim grudima gorjele veće vatre, ali te nisu sagorjele.  Ne zna da su ta koljena i prije klecala, ali si ostala na nogama. Ne zna on da ne zna ko si. Da ne znaš to ni ti.

Žena si. Sve si i ništa.
I jaka i slaba. I nemirno more i mirna luka.
Bljuješ vatru i liječiš rane.
Započinješ ratove i sklapaš primirja.

Žena si. Vrištiš od miša, i pretvaraš se u lavicu kada napadnu one koje voliš.

Ne moraš ništa da imaš, bez svega možeš. Ali kad ti kažu da nešto ne možeš imati, e baš to moraš dobiti. Bez toga ne možeš.

Žena si. Prevela bi i đavola žednog preko vode ako to hoćeš, a on misli da te poznaje. Da te ima. Da te posjeduje. Pusti ga neka misli.

Komentari

Neki baner