Čitajmo zajedno

Okidač boje pepela by Andrea Tomić

Ovo je jedna knjiga o kojoj bi se dalo puno raspravljati.

Uvod me podsjetio na jednu drugu knjigu, i davao je naslutiti sasvim drugačiju priču od one kompleksnije koja me dočekala. Djevojka koja biva oteta, prisiljena je živjeti s ljudima koji su joj ubili roditelje… Čovjek bi pomislio da stalno sniva odmazdu, i to toliko jaku da će ih uništiti jednom za svagda. No, realnost biva drugačija, i to je ono o čemu čovjek treba razmisliti prije nego izgovori one slavne riječi: “Ja bih ovo ovako… ja bih ono onako…” Jer zaista, tko se može toliko poznavati da točno zna što bi u kojem trenutku rekao ili napravio?! Ponekad se treba “spustiti na zemlju”, a ne “nosom parati oblake” i ponašati se kao da zna sve tajne ovoga svijeta.

Rekla bih, da tijek radnje u ovoj knjizi, više odgovara realnosti nego nekakvoj bajci koju svi zamišljamo. Jer, doista, svijet nije crno-bijeli, a događaje u našim životima ne možemo staviti na hrpu “smeće” ili “sreća”.. Treba svijet obojati bojama, baš kako je to Andrea napravila u ovom romanu. Mislim da je baš smisao ovoga romana “ne gledati svijet kroz ružičaste naočale”!

I da ima tu dijelova u kojima dah zastaje, i ima dijelova u kojima navijaš za glavne likove… Zatim ima dijelova u kojima želiš osjećati ono što oni proživljavaju, i opet, ima i dijelova u kojima želiš pobjeći od svega! Sve u svemu, vrijedi pročitati pa kako se kome svidi…

Od očekivanog trilera, dobila sam fikciju s naglaskom na ljubavnu priču, i to snažnu ljubavnu priču kojoj je dokaz ono što se nalazi na 289 stranici, ali… nemojte viriti. Pokvariti ćete si ugođaj.


Nota o autorici:

Andrea Tomić rođena je 29. listopada 1997. u Osijeku, nakon čega se ubrzo preselila u Đakovo.

Studentica engleskog i hrvatskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu u Rijeci.

Zaljubljenica je u pisanje, čitanje, fitness, cvijeće i sve što je pastelno roze boje.

Autorica tri objavljena romana i blogerica u nastajanju.

Okovi prošlosti, prva knjiga, napisana je na hrvatskom jeziku i tradicionalno objavljena. Drugi je roman,The Storyteller, objavljen na Amazonu i napisan na engleskom jeziku, a u planu je i prijevod.

Treći i najnoviji roman nosi naziv Okidač boje pepela i napisan je na hrvatskom.

Gordana Malančuk

Komentari

Neki baner