Cafe

Srodne duše

Vjerujete li u srodne duše? Ja apsolutno vjerujem. Vjerujem da za svakog od nas negdje postoji “idealna” osoba. Osoba čiji zagrljaj znači dom.

Isto tako vjerujem da je nekim srodnim dušama suđeno da se traže, susreću i gube kroz više života.

Da se iznova rađaju i umiru kako bi se u konačnici pronašli.

Ali prije konačnog susreta moraju iskusiti  lekcije, sazreti  i naučiti kako pravilno odigrati karte životne partije.

“Sve prave ljubavi su tužne” kaže ona dobra stara, ili to jedino Balašević kaže…. Kako god bilo, ima nešto u tome. Sve prave ljubavi zasigurno kroz svoju priču provlače neke tužne note… Barem je to moje mišljenje.

Problem s današnjim vezama i “ljubavima” je što svi očekujemo bajku sa sretnim završetkom. Ali život često nije pripovijetka za laku noć sa : “živjeli su sretno do kraja života” frazom.  Život je zamršeno klupko  prepreka, neplaniranih događaja, krivih izbora, razočaranja i gubitaka.

Nismo se rodili da bi živjeli bajku- rodili smo se da bi nešto naučili, da bi izvukli pouku i sebe izgradili.

Tek onda će nas svemir nagraditi.

Tek onda ćemo iskusiti istinsku sreću.

I tek onda će se dvije srodne duše pronaći.

Ali ako samo na trenutak zaboravite sve lekcije koje ste naučili i ako samo na trenutak zaboravite biti zahvalni svemiru i bahato očekujete ili čak zahtijevate ono što vi mislite da zaslužujete, naći čete se opet na početku- u ponovnoj potrazi za onom polovicom sebe koja vam toliko neobjašnjivo nedostaje.

Vjerujem u srodne duše. One su dio nas koji luta svijetom dok sami sebe ne pronađemo. Dok ne postanemo najbolje moguće verzije sebe.

Možda vaša srodna duša upravo sjedi pored vas i zahvalni ste svemiru što je tome tako. Nikada nemojte zaboraviti taj osjećaj zahvalnosti!

A ako pak još uvijek niste pronašli svoju srodnu dušu ili vam je ista oduzeta na ovaj ili onaj način- znači da još uvijek niste naučili lekciju. Ali to ne znači da ju ne stignete naučiti. Još uvijek imate vremena za promjene. Jer na kraju krajeva, jedino što zapravo imamo je vrijeme.

Iskoristite ga na pravi način.

I ne zaboravite- svemir se ne podređuje nama već mi njemu. I ništa nam ne duguje!

Pronađite sebe, a onda možda i srodna duša nađe vas.

Photo: Pinterest

Komentari

Neki baner