Misterij Yao žena: Bujna, duga kosa bez ijedne sijede čak i u njihovim osamdesetima! Kako je to moguće?,Šteti li analiziranje?, 10 razloga zašto je inteligentnim ženama teže pronaći partnera
Život

Šteti li analiziranje?

Za početak, ja sam jedna od njih. Od onih koji će svaku stvar staviti na repeat u glavi, iznova mozgajući kako je što moglo biti, gdje sam mogla drukčije djelovati i zašto. 

Volim dugačka analiziranja svih odnosa pa i sebe, jer zahvaljujući njima ja sam se uspjela odmaknuti od stvari i ljudi koji su bili loši za mene. Učila bih raspoznavati svoje greške, trudila se na novim ljudima ih ne ponavljati, kako bih usavršavala sve ono što dajem, i znala primiti ono što mi drugi serviraju, bilo ono dobro ili loše.

No, ponekad u odnosima, pretjerano izgubimo glavu razmišljajući, umjesto da djelujemo.

Ponekad mislimo dovoljno je doći do rješenja, zaključka, složiti te puzzle u glavi i stvari će ići na bolje. Te osobe s kojima dijelimo sebe, prepoznati će trud u nama, volju i želju da napredujemo i gradimo odnos, samo jer im govorimo o onome što analiziramo.

Ali, zastani na tren. Nije dovoljno samo analizirati, mozgati o svemu, potrebno je djelovati svaki dan u tome smjeru u kojemu te intuicija ili mozak navodi.

Jer, nitko ne može čitati tvoje misli, nitko ne može znati da unatoč lošem izražavanju želja imaš samo najbolje namjere. Te namjere potrebno je razotkriti, omotati ih djelima. Pokazati onima do kojih nam je stalo, da zaista vidimo koliko su nam bitni, da vidimo svoje greške.

Prema tome, kako ćeš postupiti nakon što si spoznao problem , ne tebi je. Drugi ti mogu jedino glumiti podršku, pokušati dati savjet, pokušati pomoći. No, sve je isključivo na tebi i tvojoj percepciji.

Pretjerano analiziranje možda izaziva grčenje u muškarcima, muku i nervozu. Jer znaju, čim žene o nečemu triput razmišljaju, nešto ne valja. Ali, da vam kažem nešto, ne mora biti. Može biti kompletno dobro, da je vaša partnerica spoznala svoje propuste, odlučila poraditi na odnosu za vaše dobro.

Ne morate se odmah na spomen razgovora i razmišljanja hvatati za glavu ili za bocu pive.

Potrebno je razgovarati tu i tamo, kako bismo jedni drugima pokazali da i dalje gledamo u istome pravcu, nebitno kakvim problemima bili okruženi trenutno.

Sve dok osoba koja analizira shvaća uzročno – posljedične situacije, shvaća kako se što odražava na nju i vas, ne morate strahovati. Znači, u svim analizama nije samo ona i njen ego, nego ste i vi.

Neki od nas vole puno više zagrebati ispod površine, živjeti sve odnose u punoći, do daske. I to za nas ponekad znači pretjerano ulagati u misli, kako bismo iskreirali neke bolje situacije u budućnosti. Kako bismo napredovali u svakom pogledu.

Ako i kada zastranimo na tome putu, ako pretjerano analiziranje uzme svoj danak, ako dane zamijenimo za noći, osobe za misli, onda nastaje problem s kojim ćemo se morati nositi.

U suprotnom, slobodno razvijaj svoje moždane vijuge, svoje emotivne kapacitete, izgrađuj sebe kroz sve što govoriš i radiš kako bi znala pratiti put svog srca.

Jer, time pokazuješ da ti je stalo, da ne gledaš površno na ljude i odnose, kao ni na život. Trudiš se obuhvatiti više u svakom području, razvijati neke nove strane.

 

 

Komentari

Neki baner