Mmmm… Kesten pire s tamnom čokoladom
Gastro

Mmmm… Kesten pire s tamnom čokoladom

SASTOJCI (ZA 4 OSOBE)

♦ 500 g kestena

♦ 200 ml mlijeka

♦ 180 ml slatkog vrhnja

♦ 3 žlice ruma

♦ 30 g šećera

♦ 50 g tamne čokolade sa 70 posto kakaa

PRIPREMA

Kestene operite i zarežite malim oštrim nožem oko ruba. Zakuhajte vodu u plićoj posudi i dodajte kestene te kuhajte desetak minuta.

Zatim kad se kesteni malo ohlade skinite im ljuske. Nastavite ih kuhati bez ljuske u vrućoj vodi još oko petnaestak minuta (ovisno o veličini kestena), a zatim ih prebacite da se do kraja skuhaju u mlijeku sa 30 grama šećera (oko 5,6 minuta)

Kada su dovoljno mekani da ih možete probosti vilicom, odvojite polovicu mlijeka u kojima su se kuhali u zasebnu posudu. Ostavite kestene da se malo ohlade, a zatim ih uz pomoć štapnog miksera izmiksajte. Ukoliko je smjesa pretvrda dodajte još malo mlijeka u kojima su se kuhali.

Dodajte 3 žlice ruma u smjesu te po potrebi, ako volite slađi pire, još malo šećera u prahu.

Ostavite u frižideru da se ohladi nekoliko sati.

Kestene operite i zarežite malim oštrim nožem oko ruba. Zakuhajte vodu u plićoj posudi i dodajte kestene te kuhajte desetak minuta.  Zatim kad se kesteni malo ohlade skinite im ljuske. Nastavite ih kuhati bez ljuske u vrućoj vodi još oko petnaestak minuta (ovisno o veličini kestena), a zatim ih prebacite da se do kraja skuhaju u mlijeku sa 30 grama šećera (oko 5,6 minuta)  Kada su dovoljno mekani da ih možete probosti vilicom, odvojite polovicu mlijeka u kojima su se kuhali u zasebnu posudu. Ostavite kestene da se malo ohlade, a zatim ih uz pomoć štapnog miksera izmiksajte. Ukoliko je smjesa pretvrda dodajte još malo mlijeka u kojima su se kuhali.

Istucite slatko vrhnje, ako želite možete dodati malo šećera. Naribajte tamnu čokoladu na većem ribežu.

Poslužite na dnu čašice nekoliko žlica pirea od kestena, jednu žlicu tučenog slatkog vrhnja te tri čajne žličice ribane čokolade.

Izvor: zdrava&sretna

Komentari

Neki baner