Malo drugačije vanilin kiflice
Gastro Popularno

Malo drugačije vanilin kiflice

Imam već neko vrijeme na pameti vanilin kiflice ali sam htjela da budu malo drugačije od uobičajenog recepta pa sam se odlučila malo poigrati s brašnima.

Sastojci:

– 200 g bademovog brašna
– 250 do 300 g pirovog brašna
– 50 g šećera
– 2,5 g (pola vrećice) bourbona vanilije
– 200 g maslaca
– 2 jaja

Malo drugačije vanilin kiflice

Po želji:

– 200 g tamne čokolade
– žlica meda
– 0,5 dcl mlijeka

Malo drugačije vanilin kiflice

Priprema:

Sve sastojke umijesite. Ako imate onaj super stroj koji mijesi umjesto vas, blago vama, ja radim kako su i naše bake radile- rukama. Dobro je za mišiće 😉 Po potrebi dodajte pirovog brašna tek toliko da vam se tijesto ne raspada. Tijesto omotajte u prozirnu foliju i stavite u zamrzivač na cca pola sata da se stisne. Pećnicu zagrijte na 180°. Trgajte komadiće željene veličine i formirajte ih u oblik kiflice te posložite na pleh. Pecite kiflice 10 minuta. Kad su gotove, možete ih samo pustiti da se ohlade, ili umočiti u čokoladu.

Ja sam pola dobivene količine umočila u prethodno otopljenu čokoladu kojoj sam dodala žlicu meda i 0,5 dcl mlijeka. A s obzirom na to da mi je na kraju i ostalo te čokolade, samo sam joj dodala 2 dcl mlijeka, jednu malu žličicu gustina i zakuhala dok nisam dobila pravu domaću gustu vruću čokoladu. Na kraju sam ju još začinila s chillyjem i sad uživam u vrućoj čokoladi i vanilin kiflicama koje apsolutno neće dočekati Božić. 🙂

Malo drugačije vanilin kiflice

Komentari

Neki baner