Malo drugačije vanilin kiflice

Imam već neko vrijeme na pameti vanilin kiflice ali sam htjela da budu malo drugačije od uobičajenog recepta pa sam se odlučila malo poigrati s brašnima.

Sastojci:

– 200 g bademovog brašna
– 250 do 300 g pirovog brašna
– 50 g šećera
– 2,5 g (pola vrećice) bourbona vanilije
– 200 g maslaca
– 2 jaja

Malo drugačije vanilin kiflice

Po želji:

– 200 g tamne čokolade
– žlica meda
– 0,5 dcl mlijeka

Malo drugačije vanilin kiflice

Priprema:

Sve sastojke umijesite. Ako imate onaj super stroj koji mijesi umjesto vas, blago vama, ja radim kako su i naše bake radile- rukama. Dobro je za mišiće 😉 Po potrebi dodajte pirovog brašna tek toliko da vam se tijesto ne raspada. Tijesto omotajte u prozirnu foliju i stavite u zamrzivač na cca pola sata da se stisne. Pećnicu zagrijte na 180°. Trgajte komadiće željene veličine i formirajte ih u oblik kiflice te posložite na pleh. Pecite kiflice 10 minuta. Kad su gotove, možete ih samo pustiti da se ohlade, ili umočiti u čokoladu.

Ja sam pola dobivene količine umočila u prethodno otopljenu čokoladu kojoj sam dodala žlicu meda i 0,5 dcl mlijeka. A s obzirom na to da mi je na kraju i ostalo te čokolade, samo sam joj dodala 2 dcl mlijeka, jednu malu žličicu gustina i zakuhala dok nisam dobila pravu domaću gustu vruću čokoladu. Na kraju sam ju još začinila s chillyjem i sad uživam u vrućoj čokoladi i vanilin kiflicama koje apsolutno neće dočekati Božić. 🙂

Malo drugačije vanilin kiflice

Komentari