Točke i crte u ljubavi gdje prestajem 'ja' i počinjemo 'mi'?, Jer on je balavac a ne muškarac!, Gospodin "savršeni"
Popularno Usputna misao

Gospodin “savršeni”

Znaš da se gospodin savršeni nikada ne bi prijavio u show u kojem bira sebi žensku kao salatu na pijaci. Nikada on nije onaj koji ima puno novca pa kupuje sebi ljubav.

U svakoj ulici bar je 5 muškaraca savršenijih od onog, što ti ga emisije guraju pod nos.

Nemoj da te zavaraju njihove riječi. Nije ljubav salata s pijace pa svaku podigneš da vidiš koja je veća. Ti nisi nešto što se prodaje i bira. Savršena si baš takva kakva si.

Nemoj da te zavaraju. Ne traži se ljubav u emisiji. I ne takmiči se i ne skida se da bi te on primijetio. Tvoje je da budeš dama, a njegovo da to cijeni.

Vjeruj mi u svakoj našoj ulici 5 je savršenijih od onog sa Tv-a.

Još vjerujem u prave muškarce i prave ljubavi. One ljubavi kakve su živjeli i žive naši roditelji i susjedi koji vikendom čuvaju unučad. Još vjerujem da naši krajevi čuvaju velike ljubavi. Da postoje muškarci koji će te voljeti i čuvati dok vam kose ne postanu sijede, noge teške za hodati, a petak daleko.

Savršen je onaj koji te čuva kao kap vodena dlanu, koji ostaje uz tebe u svim fazama tvog života.

Koji ti je rame za plakanje. Koji te grli i ljubi. Čije su riječi melodija za dušu, pa i onda kada te u realnost vraća. Koji će s tobom podijeliti zadnji kruh, jer vraćate ratu kredita.

Koji će s tobom svake nedjelje ići u crkvu, jer vam je Bog na prvom mjestu, dok mu se zahvaljujete svaki dan, što su vam se putevi sreli. Još vjerujem da u svakoj našoj ulici, bar je 5 savršenijih od onog što ti ga guraju pod pojam “savršen” a on te bira kao salatu.

Šta će ikome takva ljubav? Jer to veze s ljubavi nema.

Nemoj da te zavaraju u ovom svijetu, gdje se pljuje sve ono što nam roditelji čitav život nastoje usaditi u srce i mozak.

Nemoj, ne daj.

 

Josipa Milas

Komentari

Neki baner