Sutra ću, Ako osjećaš da trebaš vremena - uzmi ga
Cafe Popularno

Sutra ću

Ovo je sada toliko ironično da se smijem sama sebi, ali život je najbolji u ironiji i sarkazmu; ne može se s nikim mjeriti. Uglavnom, uvijek si uzmem četvrtak za pisanje novih tekstova, da ih u petak mogu samo provjeriti i poslati, ali eto, ovaj pišem u petak. Razlog? Pogledaj naslov. „Sutra nemam toliko obaveza“ i „Danas nisam toliko inspirirana, sutra ću.“

Izgovori.

Danas sam mogla cijeli dan ležati u krevetu i chillati da jučer nisam lagala sama sebi. Zapravo ne, petak (znam da čitate u nedjelju, ali meni je petak; oprostite na zbunjivanju) mi je dan za tjelovježbu. Danas je nećeš preskočiti, Nina. Već si je u srijedu preskočila zbog „obaveza“.  Zadala si si cilj do kraja godine, sjećaš li se? Sad će ti trebati jedan trening više do cilja, a mogla si ga već obaviti.

Znam da se ciljevi obično zadaju nakon Nove godine, ali ja sam jedna od onih koji kroz ljeto shvate koliko kilograma su nabacili „jer nisu stigli vježbati zbog obaveza“ pa onda počnu vježbati na jesen jer znate, više nije toliko vruće pa sad mogu, da bi barem malo popravili sliku do kraja godine. Bolje ikad nego nikad. Sva sreća što se počela dizati svijest o prihvaćanju svog tijela takvog kakvo jest pa se osjećaš malo manje loše. Ja ne izbjegavam tjelovježbu, ja samo učim prihvaćati svoje tijelo takvo kakvo je. No, dosta šale, zaista se bitno prihvatiti takvog kakav jesi, ali shvaćate poantu. Kaj je preveč nit z kruhom neje dobro, rekli bi u mom malom Međimurju. Neću vam prevoditi ili stavljati titlove, ne može. Sad se osjećam poput Internet Explorera jer je ta tema odavno iza nas, ali u Game of Thronesu bi rekli „North remembers!“.

Game of Thrones također koristim za izbjegavanje obaveza.

Bliži se zadnja sezona pa znate, sad trebam pogledati sve sezone ispočetka da se prisjetim radnje. Jedini problem je što sam ih prerano počela gledati i bit ću gotova za 2-3 tjedna pa ću ih morati još jednom pregledati prije izlaska zadnje sezone. I sve to uz redovito grickanje grickalica, a lijepo sam rekla sama sebi da nema više grickalica, pogotovo ne navečer. Nema veze, sutra ću prestati jesti grickalice.

Ne, Nina, ne sutra, danas! Danas je dan za promjene. Nije sutra, nije ponedjeljak, nije ni 01.01.2019.

Zašto odgađati dugoročnu sreću zbog kratkoročnog zadovoljstva?

Zašto odgađati svoje ciljeve i snove, svoju najbolju verziju? Ne da ti se, znam, možda je danas bio fakat loš dan, možda se bojiš, ali… Prije počneš, prije ćeš završiti. Prije padneš, prije ćeš ustati. Jednostavno je.

Neka ti ovo bude dan jedan, a ne jednog dana. Koga briga je li petak ili nedjelja, svaki dan je dobar za novi početak, za novu stranicu. Kad čitaš knjigu, stojiš li mjesecima na istoj stranici ili okreneš novu kad završiš s prethodnom?  Kad gledaš seriju, pregledavaš li 1000 puta jednu te istu epizodu prije nego kreneš na sljedeću? Naravno da ne. Zašto onda raditi isto sa svojim životom?

Sutra ću

Živi život kao u filmu, nastavi radnju.

Nemoj stajati na jednoj sceni, pogotovo ako je scena bila loša. Tko želi gledati jednu te istu lošu scenu do kraja života? Pogotovo kad si ti sama glavni lik radnje. Radi se o tvojim snovima. Samo što nije dovoljno sanjati. Snovi moraju biti lucidni. Moraš preuzeti kontrolu nad njima kako ne bi snovi preuzeli kontrolu nad tobom, kako ne bi postali samo daleka i nedostižna slika koja će te moriti noćima. Ali i noćne more mogu biti lucidne, uvijek ih možeš pretvoriti u sretan završetak. Ako odlučiš, ako ih uzmeš u svoje ruke.

Nemoj čekati, počni danas.

Komentari

Neki baner