Poklonite si za blagdane ovaj dar koji će vam promijeniti život
Fun & lifestyle

Poklonite si za blagdane ovaj dar koji će vam promijeniti život

Eh da, svatko od nas u ovo vrijeme proživljava onaj “poseban” volim/mrzim blagdane osjećaj.

Treperave lampice, okupljanja i miris bora u našim domovima – radost oko nas. No isto tako možda osjećate pritisak da budete sretni, da su vaši pokloni svaki put pun pogodak i da se održava tradicija – čak i onda kada se tako ne osjećate. Ponekad su čak te radosti i pritisak toliko jaki da ste gotovo ludi od svega toga.

Postoji razlika između čovjeka s bijelom bradom koji se oblači u Djeda Božićnjaka i čovjeka s bijelom bradom koji stvarno misli da je Djed Božićnjak. Jedan živi u fantaziji koja se temelji na stvarnosti, a drugi živi u stvarnosti koja se temelji na fantaziji.

Možda se trenutno osjećate kao oba Djeda Božićnjaka; živite na križanju blagdanske fantazije i vaše stvarnosti.

Blagdani se mogu stvarno okazati izazovnima pogotovo ako razmišljate o promjenama u životu. Znate da je nova godina pred vama, ali nekako i dalje stalno odgađate donošenje teških odluka.

U ovo se doba nekako i vaš život i odnosi s drugim ljudima nađu pod mikroskopom. I ovo vam se vrijeme ne čini baš idealnim da pobliže pogledate svoj život jer možda vam se ne sviđa to što vidite.

No dobra strana svega je to što većina stvari u vašem životu zbog koje se osjećate uplašeno, nesretno ili kao da ste zapeli, sve se to može promijeniti. Trebate učiniti samo jednu stvar: izabrati nešto drugo.

Ne govorimo da je odabir lagan.

Ne kažemo da će izbor jednog smjera umjesto drugog dovesti do ostvarenja svih vaših snova.

Ono što želimo reći je da se potpuno varate ako vjerujete da trenutno nemate mogućnost izbora. Promjena može biti teška, ali barem imate izbora.

“Ne mogu se razvesti. Moja djeca to neće nikad preboljeti.”

“Ne mogu dati otkaz na poslu. Kako ću plaćati račune?”

“Ne mogu zvati policiju kada moj muž postane nasilan. Što će reći susjedi?”

“Ne mogu mu svekrvi i svekru reći da ne dolazimo za blagdane. Poludit će.”

Ali…

MOŽETE se razvesti. I iako je gotovo sigurno da će djeca biti nesretna ili ljuta, isto tako je gotovo sigurno da će se oporaviti.

MOŽETE dati otkaz na poslu. Možda će biti teško neko vrijeme, ali sigurno ćete pronaći način kako preživjeti do novog posla.

MOŽETE prijaviti policiji nasilnog muža. I trebali bi. Ili potražiti stručnu pomoć i isplanirati bijeg. To je jako strašno. Ali to je vaš život. I koga briga što susjedi misle kada je u pitanju vaša sigurnost?

MOŽETE svekrvi i svekru reći da ne dolazite ove godine. Ili svake iduće godine ako je situacija kod njih katastrofa. Da, bit će ljuti. Ali zar vi i vaša obitelj ne zaslužujete mirne i radosne blagdane?

Uvijek možemo izmisliti neka opravdanja i sakrivati se iza naših strahova. Ili okriviti nekog drugog jer sami nismo dovoljno snalažljivi. I sve to raditi iz godine u godinu dok ne shvatimo da smo počeli vjerovati u fantaziju da nemamo nikakvog izbora.

Kada negdje zapnemo, govorimo si da ćemo izabrati ono što je najbolje. Biramo tako da ne izaberemo ništa i za to imamo stotine opravdanja. No stvaran i jedini razlog je strah. Strah od promjene, od nepoznatog, strah do straha.

No sa svakom preživljenom situacijom koja vam crpi dušu, sa svakim propuštenim izborom na bolje – gomilaju se nezdrave posljedice.

Ne želite se razvesti zbog djece.

Ali što vaša djeca uče o životu i braku od dvoje roditelja koji se stalno svađaju ili vrijeđaju?

Ne želite napustiti posao koji mrzite iz dna duše, ali kakve to ima posljedice na vašu obitelj jer ste zbog tog posla stalno mrzovoljni, napeti i nervozni?

Ne želite zvati policiju zbog nasilnog muža, ali koja će biti konačna cijena toga?

Ne želite prizvati bijes svekrve i svekra, ali trebaju li blagdani biti podvrgnuti njihovom rasporedu?

Tijekom ovog perioda kupovanja poklona, svi mi i sami sebi kupimo uvijek neku sitnicu. No pored tih novih čizama, torbica ili parfema, vrijeme je da si poklonite nešto puno vrednije:

Donesite te teške odluke.

Pronađite bolji način. Počnite se dovoljno poštivati da uvedete promjene.

Izbor: to je najbolji poklon ispod bora ove godine i na njemu je vaše ime. I iznenadit ćete se koliko će vam još radosti donijeti kroz iduće godine.

Izvor: zdrava&sretna

Komentari

Neki baner