Marija Klasiček: Žena je ženi i sudac i porota i egzekutor!
Popularno Tridesete

Marija Klasiček: Žena je ženi i sudac i porota i egzekutor!

Žene danas naprosto su dvolične! Miješaju se u sve i svašta, svakom su loncu poklopac, osuđuju, prosuđuju, ocrnjuju, svade se i prigovaraju, ljenčare i žive k’o da su same na svijetu ili su notorne karijeristice koje zasvrbi uho za kuću i familiju. Ima ih debelih, mršavih, zauzetih, razvedenih, visokih, niskih, obrazovanih i nepismenih ali sve redom su uvredljive primadone!

Ako pišeš o tome da je neka skupina žena lijena – ti si sebična kokoš koja napada jadne kućanice. Ako pohvališ domaćice, ti si rekla da je ženama mjesto u kužini i da nisu za karijeru, ako im pohvališ karijeru, aludiraš da nisu dobre majke i domaćice. Ako im pohvališ figuru, sigurno si im zapravo poručila da su debele, a ako im sugeriraš vitamine jer su se žalile na loš apetit i anemiju, sigurno potajno misliš da su anoreksične i da se namjerno izgladnjuju.

Ako su u vezi, ti si sigurno ljubomorna. Ako nisu u vezi – ti mora da likuješ. Kako god okreneš nekoj si ženi smrtna neprijateljica jer si žena i usudiš se disati!

S druge strane muškarcima se prašta i kad mlate žene, a di ne bi riječi poput – debela si ili lijena!

Ergo, smiješ imati mišljenje jedino ako si muško!

Mi smo same sebi zaklete neprijateljice, bijesne same na sebe i same sebi istovremeno svrha! Uvijek se pozivamo na neka svoja prava, dok gazimo tuđa bez da trepnemo.

S jedne strane nam kroje sudbine o našim tijelima, lijekovima i kontracepciji, mlate nas i omalovažavaju, ali tu smo tihe, jer eto to je tako i što bi mi tu mijenjale?! Na kraju konca ipak je Bog prvo stvorio Adama pa onda Evu, pa imamo i po toj strani biti kuš! A s druge strane smo svadljive, glasne, prgave i vulgarne kad nam netko želi otvoriti oči i pomoći.

Odmah se busamo o svoja prirodna (il’ umjetna) poprsja, visoko dižemo napudrane nosiće i hrabro dižemo velike fejsbuk revolucije!

Imamo grupe za svakojaka ženska prava, a kad krenemo čitati objave vidimo skupine žena koje lupaju uvrede na račun neke druge skupine žena.

Sve redom bi danas bile malo emancipirane, ali onda na kraju dana ipak ne bi! Htjele bi sva prava kao i muškarci, ali ne bi htjele jednake obaveze. Htjele bi biti bogate, manikirane, frizirane i utegnute, ali bi istovremeno da neko drugi to plati. Malo bi jele čokoladice, al’ ne bi da nam se ulovi za dupe!

Onda bi malo htjele karijere, ali ne bi da baš puno moramo raditi. Svakako bi htjele da smo dobre mame, ali ne bi baš sad ni previše žrtvovale svoje slobodno vrijeme.


VEZANO: On radi a ona praši komarce


To je ono, hebale bi se al’ da ne uđe! – da prostite na originalu.

Muški su nam dežurni krivci za sve i svašta, ali same sebe ne vidimo. Niti smo spremne vidjeti. Ako nam slučajno pofali muških krivaca, brzo nađemo neku ženu!

Bilo susjeda, bilo kolegica, bilo teta na šalteru u pošti, potpuno je svejedno. Krene se s proučavanjem njene pojave, traženjem mana u odjeći i frizuri, a ako je uredna i sređena, kopa se tako dugo dok joj se u obitelji ne nađe zmazani veš. Ako ga slučajno nema, prigodno se izmisli!

Jer što bi se mi same sobom bavile, jer što bi mi učile, jer što bi mi proširile horizonte? Mi smo žene i naše je bogom dano pravo da budemo zajebane! Ako nam ne prođe ta spika, uvijek se možemo izvući na PMS i one dane. Ako pak ni to, onda barem loša biometeorološka prognoza, horoskop i retrogradni Merkur!

Pošast smo i svaka ima svoga putra na glavi.

Kad nas prokljuve, onda se prigodno posvadimo, a ako to ne upali tu su uvijek dobro znane ženske suze! Manipuliramo svjesno i nesvjesno, okrećemo priče kako nam paše i često od buhe ne napravimo samo slona, već i pravu pravcatu Godzillu!

I onda kad dođe netko i to ovako sumira u jedan tekst, ujedinimo se pa udarimo drvlje i kamenje po njemu jer…

Ma kako se samo usuđuje opisati sve one stvarno postojeće loše ženske strane?

😉

Komentari

Neki baner