Uništava li tehnologija vaš ljubavni život?
Cafe

Uništava li tehnologija vaš ljubavni život?

Jedan od razloga zašto kupujemo razne gadgete je i ostanak u kontaktu sa voljenima, obitelji i prijateljima.

Međutim, zbog čega se onda, u ovo hi-tech doba, mnogi od nas osjećaju pomalo udaljeno od svojih boljih polovica?

Odgovor možda leži u našim spavaćim sobama.

Što je prva stvar koju učinite ujutro: okrenete se i poljubite osobu koja leži do vas ili dohvatite vaš smartphone?

– Ali smartphone koristim kao budilicu – sigurno vam se odmah u glavi kristaliziralo opravdanje.

To je u redu, ali uzimanje telefona čim otvorite oči znači i iskušenje: kad vam je već telefon u ruci zašto ne bi provjerili mailove, promijenili Facebook status ili provjerili vremensku prognozu? I to je to, niste ni trepnuli, a već kasnite na posao i imate vremena samo s vratiju pozdraviti muža prije no što odjurite. Toliko o brzom maženju prije doručka…

Neki stručnjaci kažu da bi krevet trebali koristiti samo za seks i spavanje, ali mnogi od nas inzistiraju da u krevet dovode i trećeg partnera: laptope, telefone ili tablete, a zbog takve distrakcije može splasnuti vaš seksualni život.

Uzmimo televizor kao primjer.

Ako mislite da je dobra ideja imati naviku gledati TV dok ste u krevetu, malo bolje razmislite. Jedno talijansko istraživanje otkrilo je da parovi koji imaju televizor u spavaćoj sobi vode ljubav upola manje puta nego parovi koji u spavaćoj sobi nemaju TV.


VEZANO: On definitivno nije materijal za brak


Veliki broj parova ionako teško pronalazi “pravo” vrijeme za seks, a kako će tek iskrsnuti prilika ako je muškarac prikovan za ekran, a vi opet petljate po svojoj Facebook stranici?Istraživanja pokazuju da četvrtina osoba šalje SMS-ove prije nego otiđu na spavanje, a više od trećine priznaje da nose laptop u krevet. Ne morate biti genij da zaključite da što više buljite u ekran znači manje vremena za vođenje ljubavi. Možda svi ti gadgeti postaju korisni ako namjerno izbjegavate intimne trenutke s partnerom, ali opet to i ne djeluje baš zrelo ako se od svojih problema skrivate iza tehnologije.

I kako onda povratiti onu intimu kad ste već navikli svo slobodno vrijeme provoditi ispred televizije ili kompjutora? Jedan je način uvesti pravilo da “nema gadgeta iza 22 sata”. Jednostavno sve ugasite i razgovarajte sa svojim partnerom ili bolje “tipkajte” po njemu. Ako uistinu više volite biti online nego razgovarati sa partnerom, potražite stručnu pomoć ili pronađite nekog drugog. Kada vam u krevetu preostane samo laptop za maženje, osjećat ćete se jako usamljeno…

Jeste li znali: anketa provedena u Americi pokazala je da 12 posto majki koriste svoj mobitel tijekom seksa!

Izvor: zdrava&sretna

Komentari

Neki baner