Brigadeiro
Gastro

Brigadeiro

Moja mama je iz Brazila, što znači da sam odrasla na kombinaciji brazilske i naše kuhinje. Brazilci su veeeeliiiikiiiii gurmani. Sline mi cure sad dok se prisjećam svih maminih uobičajenih recepata. Broj jedan svake brazilske fešte (a oni stvarno vole feštati) je brigadeiro- kuglice od kondenziranog mlijeka. Pošto sam bolesna trenutno, i nisam u stanju provoditi vrijeme u kuhinji, prosljeđujem vam recept koji je poprilično jednostavan, a dodatne ideje možete naći na bespućima interneta.

Za klasični brigadeiro su vam potrebna četiri sastojka:

– 400 g kondenziranog mlijeka

– 3 žlice kakaa (pravog kakaa, a ne onog sa šećerom)

– žlica margarina/maslaca

– čokoladne mrvice

Priprema:

Na laganoj vatri kuhajte kondenzirano mlijeko kojemu ste dodali kakao i maslac uz stalno miješanje. Kuhajte dok se masa ne počne odvajati od dna posude, otprilike 10ak minuta (smjesa mora biti gusta i ljepljiva).

Smjesu prebacite ili u neku širu posudu ili direkt na kuhinjsku plohu da se brže ohladi. Lakše će vam biti raditi s njom dok još nije skroz hladna, i obavezno namastite ruke. Malom žlicom grabite smjesu i oblikujte ju u kuglice koje potom rolate u čokoladne mrvice. Trebali bi dobiti cca 30 kuglica.

Možete ih rolati i u kokos, sjeckane orahe, bademe,… Dajte si mašti na volju. Također, možete i izbaciti kakao iz recepture. I nemojte se zavarati, iako kuglice djeluju maleno, poprilično su zasitne. 🙂

Brigadeiro

Komentari

Neki baner