J**em ti život (ali sa šljokicama): Ruf mih an
J**em ti život! (ali sa šljokicama)

J**em ti život (ali sa šljokicama): Ruf mih an

Draga moj bilježnice, evo nas doma. Napokon! Renovacija nas je koštala skoro kao bubreg, no napokon smo u svoja četiri zida. Na žalost, morali smo smisliti dodatnu zaradu i hvala Bogu da je Blaž toliko dosjetljiv. Eto, napravio je OPET potez zbog kojeg mu ne mogu zamjerat ni na činjenici da je skoro spalio kuću.

Da, moj dragi Blaž si je našao honoraran posao… i to od doma.

E sad. Sve je to divno i krasno, ali posao nije baš onaj zbog kojeg bi u bilo kojoj drugoj situaciji bila pretjerano sretna. O čemu je riječ? Ajde da ti napišem.

Dakle, moj Blaž priča njemački kao da je tamo rođen. Ukomponirao je to u činjenicu da nam je seksualan život trenutno na nuli i tako je sve krenulo. Neki je dan moj dragi muž nimalo suptilno kopao po nekim porno stranicama. I vidi vraga, naletio je na oglas za posao. Da, dobro sam napisala. I ne, nije počeo snimati porniće… ali nije ni daleko od toga.

I uleti on meni sav sretan s idejom kako može dodatno zaraditi, ali ja ne smijem biti ljubomorna ili živčana. Naravno, čim mi je to rekao postala sam i ljubomorna i živčana. Čim sam uspjela sve to zagurati na stranu i shvatila da nemam baš previše prostora za manevar, moj dragi muž mi je objasnio kako će zaraditi.

Naime, Blaž je od prošlog tjedna jedan od onih online chat frajera kojima se možete obratiti ako vam se pričaju prostote… i to na njemačkom. I tako ti je, draga moja bilježnice, od prošlog tjedna naša spavaća soba svaku večer ispunjena riječima poput „ah najn majne lišpšjen. Vilst du das ih es kuse.“ Nemam ni sama pojma čega sve ne jer natucam njemački. I bolje.

I sad dolazimo do zabavnog djela.

Neku večer tako Blaž uredno leži na krevetu i priča prostote na njemačkom, kad od jednom iz dvorišta začujem urlikanje. Netko zaziva Boga, tuli, cvili. Skoro mi je od straha mala pala iz ruku. Trči Blaž van, ja za njim, kad ono, ispod prozora naše spavaće sobe leži moja svekrvopija. Došla je ona poskrivećki provjeriti kako smo i naravno, nije joj dao vrag mira pa je krenula špijunirati. I naravno, zna njemački.

Bilježnice moja draga, kakva je to hajka bila. Napala me da tjeram njezinog sina da se prostituira. Da sam kuja koja dozvoljava da njezino zlato pokazuje svojega pimpača starim babama (ne pokazuje ništa, ali eto, ona si je to tako protumačila). I naravno, opet sam ja kriva jer si je natukla kuk koji na svu sreću nije opet slomila.

Drugi dan nas je posjetio svekar i ispričao se.

I da, pitao je sineka kako bi si i on mogao zaraditi koju kunicu. Bilježnice moja draga, svaka čast svemu, ali kako biti ljuta na ovakve ljude? Mislim da su mi živci napokon pukli do te granice da me zaboli briga za sve. Eto… bilježnice moja, to bi bilo to od mene za sad.

Odoh dalje u Sodomu i Gomoru i neću se buniti.

Komentari

Neki baner