Prevara znači da te nikad nije ni volio
Ljubav i sex

Prevara znači da te nikad nije ni volio

Dok sam odrastala, nisam puno razmišljala o prevari. Znala sam što je to, ali nekako mi se nikada nije našlo na putu. Vidjela sam prevaru u filmovima kao nekakve zaplete, ali filmovi i stvarnost uglavnom nisu povezani.

Kad sam imala 11 godina, mamina najbolja prijateljica se razvela.

Njezina kći mi je objasnila da ih je tata napustio jer voli tajnicu. Nisam shvaćala kakav je to klišej, ali sam shvatila da je u pitanju prevara. Mjesec dana nakon razvoda oženio je tu tajnicu i tad sam se prvi puta susrela s varanjem.

Kad me prevario vlastiti muž, obratila sam se toj maminoj prijateljici. Kao odrasla osoba sam željela pričati s njom. Obje smo bile žrtve prevare.

Za vrijeme tog razgovora sam zapravo shvatila kakva je izdaja prevara. Ja sam bila sretna što nisam imala djece s mužem, ali mamina prijateljica nije. Imala je troje male djece kad je on otišao. I on i moj muž su pokušali naći opravdanja za to što su učinili.

Nekad su nas voljeli, ali novu osobu vole više. Moj muž je mislio da sam mu srodna duša, ali ona mu je zapravo srodna duša jer oboje vole Beatlese.

Kriza srednjih godina i gluposti.

Ono što sam shvatila u svoj toj drami i suzama je ovo: moj me muž nikada nije volio. Kad nekoga voliš, ne varaš ga. Kraj priče.

Postoji mnogo toga od čeg se sastoji ljubav. Za početak, kad nekog voliš, poštuješ ga, brineš kad je bolestan, uz njega si kad je nešto strašno i zajedno se veselite budućnosti. To je ljubav.

Kad prevariš suprugu ili supruga, prevariš sve to. Svjesno i razumno izdaješ svaki dio ljubavi i to više nije ljubav, nego ruglo.

Ako varaš, zapravo govoriš ovo:

“Ne volim te. Nisam te nikada volio. Nisam te nikada poštovao. Nije mi nikada bilo stalo. Sve je bila laž.”

I to je u redu. Ako želiš izbrisati prošlost i priznati da je sve laž – onda varaš partnera. Lažljivac si, varalica i lopov.
Samo nemoj pokušavati nekome reći da voliš partnera ili partnericu ako ga/je varaš. Ne samo da ga/je tako vrijeđaš, nego vrijeđaš i sebe. Zašto to radiš? Priznaj kakav si.

Ako si kao moj muž ili muž mamine prijateljice, nisi samo nevina žrtva, žrtva ljubavi. Mi ćemo te vrijeđati, ne moraš sam sebe. Sam popuni praznine i odaberi uvrede.

Izvor: zdrava&sretna

Komentari

Neki baner