„Zdravi“ kolačići
Gastro

„Zdravi“ kolačići

Prošle godine sam počela izrađivati poklone za Božić umjesto da ih kupujem. Ove godine sam se odlučila za izradu paketića među kojima su i sljedeća dva poprilično lagana i relativno brza recepta.

Raw Cookies

Sirovi keksići su vrlo jednostavni za raditi, nema puno pečenja, miješanja, ukrašavanja, a uz to su i zdravija verzija slatkiša. Koristila sam sljedeće sastojke:

– 200 g mljevenih oraha

– 100 g mljevenih indijskih oraščića

– 50 g sirupa od agave (možete koristiti i med ili npr. javorov sirup)

– kakao

Priprema:

Sve sastojke (osim kakaa) pomiješajte i od dobivene smjese oblikujte loptice (ovo je onaj dosadniji dio za koji se čini da mu nema kraja). Ubacite kolačiće na 15ak minuta u škrinju da se malo stisnu te ih nakon toga uvaljajte u kakao. Od ove smjese dobijete 30ak kolačića.

Ja sam ih još naknadno uvaljala u orahe i evo ih stoje u frižideru dok ih ne spakiram u paketiće i podijelim.

„Zdravi“ kolačići

„Zdravi“ kolačići

Veganski Raffaello

Pošto imam kolegicu veganku, koja je uz to u ful izbirljiva (ciao Sara!), ovo je najjednostavnija verzija kojoj sam se mogla dosjetiti.

Sastojci:

– 200 g ribanog kokosa

– 200 g kreme od kokosa (krema od kokosa je zapravo onaj masni dio kokosovog mlijeka i dođe vam zapakirana u obliku ciglice, ali možete koristiti i mlijeko od koksa iz limenke.)

– 100 g mljevenih indijskih oraščića

– 50 g sirupa od agave

– žlica kokosovog ulja

Priprema:

Na laganoj vatri otopite kokosovu kremu te dodajte  preostale sastojke. Pustite da se smjesa ohladi i potom oblikujte kuglice u koje po želji još možete dodati lješnjake. Iskreno ne znam koliko sam kuglica dobila od ove smjese, jer sam barem pola pojela u procesu pripreme. 🙂

Ako vam se ne da provoditi sate i sate u kuhinji pekući kolače, ovo su vam poprilično jednostavni recepti koje možete pripremiti za svoje ukućane ili prijatelje. A i zdraviji su od uobičajenih božićnih kolača. 🙂

„Zdravi“ kolačići

Komentari

Neki baner