Iz Nove, u Novu...
Cafe

Iz Nove, u Novu…

I tako svake godine. Sinonim za promjene, nova obećanja koja nećemo kršiti, nova pravila, nove hobije, nove dijete, nove odluke, novo – samo da je novo, jer sve što je staro nam više ne valja. Novi kalendar – nova mogućnost za postati nešto što nismo ni proteklih godina, ali trudimo se pa se i to valjda broji.

Trudimo se do kraja siječnja, najčešće, onda dođe veljača i ta Nova godina i više nije tako nova kao što je bila.

I ona postaje nešto na što smo navikli, kreće planiranje ljetovanja, planiranje zimovanja, skijanja – i pogađate, sve ispočetka.

Dobro, možda sam malo ubrzala proces ali u suštini se uvijek tako događa. Izbacit ćemo toksične ljude iz naših života, riješit ćemo se stare odjeće koju gomilamo u ormaru.

Neki od nas će dati otkaz i napustiti posao koji ih čini mrzovoljnima, neki od nas će promijeniti frizuru, uljepšati si život malim sjajnim stvarčicama, otputovati u daleke krajeve i slično.

Poanta svega je biti uspješniji, srušiti vlastite granice, dokazati se sebi a i drugima, pokušati nešto što će nam još više razonoditi život.

I da, nije to ni tako loše zapravo, valjda nam je lakše držati život organiziranim tako što ćemo krenuti od prvog mjeseca, od onog koji nam obećava maštanje i vjeru u bolje dane.

Možda ovo ljeto napokon odemo na španjolsku plažu.

Možda ove godine kupimo novi stan.

Možda napokon izađemo na taj zadnji ispit koji nas dijeli od završetka studija.

Možda upišemo tečaj kuhanja koji planiramo već proteklih pet godina.

Možda dobijemo na lotu.

Možda…

A možda ne budemo tako nadobudni pa pustimo da sve ide svojim tokom, neka je i siječanj, i ponedjeljak, neće nas dirati.

Komentari

Neki baner