2019 - ta dobro mi došla i od**bi!

Gledam u kalendar i dalje ne vjerujem da je ovo već 2019-ta. Jebote gdje mi nesta 18-ta? Zar sam je prespavala? Ma nisam, nema šanse. Kako bih je prespavala kad spavam do 5h dnevno maksimalno. U 5 se sati ništa ne može prespavati. No ček, nije ovdje bila ta vrsta “prespavanja” u pitanju, nego neka druga je l’ da?

Čini mi se da mi je 2018-ta prošla baš kao u snu, kao da se vozila brzim vlakom no ne ovim našim već onim japanskim što juri 500km/h. Ali opet, kad prije? Dobro, nema veze. Budem li se ja i ove godine tako pitala otkud ova i kad je prošla ona čini mi se kako ću sutra na vratima već ugledati 2020-tu.

Dakle, da vidim. Dobro. Nova je godina. Znači li mi to što?

Pa i ne baš, ili bar ne koliko su neki moji dalekosežni planovi nekad mislili da će značiti. Nisam predsjednik države, niti vrstan advokat, niti neki izrod ljudske vrste a ni poseban poštovani član društva. I dalje sam to samo ja. Pa, dakle, zapravo ne znači mi ama baš ništa. Ali kad pogledam unazad, u tu prošlu, pa mogu reći da je nisam potraćila. Nimalo. I da mi ona znači.

Velike su mi se stvari dogodile u njoj. I lijepe i ružne. Mora tako, da bi se desilo lijepo mora i nešto ružno, to je taj takozvani balans života. Zapravo jako velike stvari sam napravila u toj godini. Pa, bravo ja! I ne tako mali broj puta poželjela sam da mi vrijeme brže prođe pa da mi ona godina prođe što prije. Eto, desilo se. Prošla je. Što sad?

Prvo ću reći, kul, neka je. Odmah zatim ću reći – hvala joj. Za sve. Zato što sam je preživjela i zato što sam je živjela.

Hvala joj što me je nečemu naučila i nešto mi dala. Pa hvala joj čak i za sve ono što mi je uzela. Hvala joj što me je naučila da budem bolja. Mada možda bi ispravnije bilo da kažem natjerala ali nećemo sad tu u detalje, koga to još briga (sem mene naravno). No hvala joj I što je prošla.

Ne bih je mijenjala ni za što ali ni nikada više ponovo živjela. Neka nje na njenom mjestu, tako u prošlosti. I da, ti 2019-ta, pa dobro mi došla! Imam par stvari da ti kažem odmah, da ne bude poslije da nisi znala!

Ovako, za početak dobro mi došla i od**bi! Izvini na rječniku, to ja čisto da neke stvari odmah u startu razjasnim da se zna tko je tko.

Znači, da znaš da sam ove godine sebi ja gazda. Nemoj da me tamo prebacuješ kako ti misliš i da mi gledaš neke moje granice ili što ja to znam da misliš. Znači ima lijepo da me pitaš, pa da mi onda priređuješ kojekakve ludorije. Okej, znači to smo raščistili.

Dakle, naravno, očekujem da ćeš biti bolja od svih do sada. Da ćemo biti drugarice, ti i ja. Inače ne sklapam nova prijateljstva baš tako lako no tebi ću učiniti izuzetak pa vidiš onda koliko si mi važna. I molim te, budi dobra prema meni.

Nemoj biti poput onih frendova što zabijaju nož u leđa, nemoj živa bila dovoljno sam puta to iskustvo imala u životu. Ove godine bih voljela da mi doneseš malo više smijeha, malo više sreće i da mi sačuvaš zdravlje što imam.

Naginjem polako, ali sigurno, ka ludosti tako da imaj to u vidu molim te.

Nemoj da mi budeš prezahtjevna, ti malo popusti uzde vidiš koliko su ih ove godine prije tebe zategle, pa složićemo se da bih ove godine red bio da se malo popuste. Ja evo, zauzvrat obećavam, svečano se zaklinjem da ću biti dobra. Da ću se truditi i da ti neću nimalo otežavati u svim tvojim namjerama da mi učiniš nešto lijepo. Znači ne trebam ja ništa pretjerano, neka bude umjereno, samo onako kako sam zaslužila.

Malo me poguraj ako vidiš da sam stala, da sam posustala ili ne daj Bože odustala. Znaš da meni nekad treba malo “guranja” jer nema to tko drugi ako nećeš ti ili ako neću ja.

Umorna sam ti, pa ćeš mi trebati da mi pomogneš. Ako nekad ne znam što da odaberem, jebiga malo i tu pripomozi rekoh već da naginjem ka ludilu pa da ne bi nešto sjebala malo se ti umješaj.

Daj bar neki znak ili smjernicu ako više ne možeš.

I nemoj biti prestroga prema meni molim te i sve će biti u redu. Bićemo i najbolje prijateljice a ne samo obične. Dakle, to je to. Budi dobra ti, biću dobra ja.

I da, 2019-ta dobro mi došla i od**bi. Čisto da ne zaboraviš.

Komentari