Ne trebate nikoga da vas upotpuni - trebate nekoga tko će vas poštovati i cijeniti vašu slobodu
Život

Ne trebate nikoga da vas upotpuni – trebate nekoga tko će vas poštovati i cijeniti vašu slobodu

Zaista, tko nam je nametnuo to da smo rođeni nepotpuni, da cijeli život trebamo tragati za tom nekom osobom, koja čuva sve odgovore na naša pitanja i daje utjehu našoj patnji?

Zar doista vjerujete u to da niste cjeloviti, da bez druge osobe ne možete disati, funkcionirati i živjeti? Trgnite se, to su tek puste bajke. Vi kao jedinka ste sasvim dovoljni i jaki da biste opstali sami. Daleko od toga da je lijepo u dvoje kada sve štima.

Ali, druga osoba ne može promijeniti vas, utjecati na to da vaše mane nestanu, preobraziti vas u nešto potpuno i nešto bolje. Vi ste ti koji birate hoćete li se promijeniti i koliko, i to ne radi drugih, već isključivo radi sebe.

Čemu onda patnja jer još TA osoba nije došla u vaš život? Hoće li svijet propasti ako ona ne dođe, hoćete li prestati disati, raditi i jesti tad? Nećete. Možda ćete biti pomalo tužni, jer vam je rečeno da ne možete sami kroz život. Ali, nećete umrijeti. Zašto ne biste iz svega izvukli ono najbolje, ako se sretan kraj ne nazire još?

Zašto ne biste uživali u sebi, voljeli i cijenili svoje vrijeme i hobije?

Stvorili svoj svijet, u koji će tek oni odabrani ući da dijele sebe s vama? Nema magične formule u odnosima, nema istine koja vrijedi za sve nas.

Istina je da ste i ovakvi kakvi jeste kompletno potpuni, sa svim svojim manama i vrlinama.

Druga osoba koja treba ući u vaš život i koju toliko priželjkujete, neće biti odgovor na vaša pitanja, niti vaše drugo ja. To je osoba sasvim različita od vas, osoba koja se kao i vi bori sama sa svojim nedostatcima i snovima.

Osoba koja vam ne može donijeti odgovore jer i dalje traga za svojima. I to je nešto što pod hitno trebate prihvatiti i promijeniti svoj sistem uvjerenja.

Druge osobe nisu tu da nam idu niz dlaku, da nam podilaze i da nam pomažu. Mi moramo biti heroji vlastitog života i rasti, napredovati.

Kroz sva iskustva i odnose koje smo prošli, mi sigurno ali polagano gradimo sebe i otkrivamo to da nismo stalni, mijenjamo se kao i vjetar. Stvoreni smo da eksperimentiramo dok ne postavimo čvrste stavove i temelje i pronađemo ono što jesmo i što želimo biti.

A oni drugi, oni su tu da uz nas koračaju, da se međusobno spajamo i razdvajamo, tako što ćemo uvijek ostavljati trag na drugima kao i oni na nama, bio on pozitivan ili negativan. Tu smo da skupa proživljavamo ovaj blesavi, šareni život. Ni više, ni manje.

Odnosi trebaju biti prožeti različitostima, i ne trebaju se počinjati radi potrebe, usamljenosti, ili materijalne sigurnosti.

Odnosi trebaju biti takvi da želite tu osobu i znate da je drukčija, nemate namjeru od nje očekivati da bude ono čemu vi težite i obrnuto.

Jer, ne treba vam blizanac, ne treba vam kopija.

Treba vam netko tko će vas podsjećati da ste divni, da ste upravo onakvi kakvi bi trebali biti.

I onda kad će se vaše misli, želje i stavovi sudarati i nailaziti na klimavo tlo, vi ćete se cijeniti jer ste se radi različitosti i zavoljeli.

A ono što vas spaja, definitivno mora biti čisto poštovanje i iskrena ljubav. Ona postoji, tek kad otkrijete svoje boje, kad shvatite da vi morate biti najbolji partner i najbolja verzija vas, naučiti prihvatiti sebe, kako bi vas drugi mogli i znali dostojno voljeti.

Kad nađete tu osobu, ona će rado svoj svijet dijeliti s vama, ali će istovremeno cijeniti i svoju i vašu slobodu, individualnost i različite ciljeve. Na ništa drugo nemojte pristajati, jer vi jeste dovoljni i vi jeste kompletno potpuni.

Komentari

Neki baner