Ljubav i sex

Osvojili su me tvoji nedostaci..

Osvojili su me tvoji nedostaci. Tvoja tvrdoglavost, tvoj čudan, iskrivljen smisao za humor-način na koji se povlačiš, iznenada, u tihu hladnoću, ćudljivo razmišljajući.

Ljubavi, dijelovi tebe koji me najviše iritiraju, su dijelovi koje najviše i obožavam. Želim poljubiti sve tvoje slomljene dijelove. Čeznem prstima proći preko tvojih ožiljaka i vidjeti zamrljane sjene koje daju boju tvojoj duši.

Ljubavi, osjećam bujne, jedre, divlje cvjetove kako rastu sretno usred ruševina tvojih razočaranja i pogrešaka. Vidim zvijezde padalice u tvojim slomljenim nadama. Kušam ljubav u tvojoj borbi.

Ljubavi, tvoje takozvane greške su kao ponosni rubini koji plešu u narančastoj krvi izlaska sunca, koji mi tjeraju suze na oči svojom nezaboravnom ljepotom. Tvoje rane i nesavršenosti su bolno ukusne – pune sočnog, jarkog života. Jer zaista – mane samo kompletiraju remek-djelo. A ti si, ljubavi, remek-djelo.

Volim te sve više svake sekunde koja klizne kroz naše drhtave ruke. I želim da znaš nešto. Obećavam, tebi kojeg ću zadržati u prednjem džepu mog srca, sve dok ne umremo: Obećavam da te nikada neću popravljati. To nije moj posao. Nije na meni da ti kažem kako bi trebao biti dizajniran nesavršen dvorac tvog sjajnog duha.

To je tvoj posao. Osim toga, tko sam ja da se diram u tajanstvenu magiju tvoje slatke duše? Nisam ni ja bez mana, ljubavi. I mene je život ranio i nanio mi modrice. Ponekad sam malo nestabilna i često plačem u nezgodno vrijeme.

A ti dijelovi mene – oni koje smatram grotesknim i nepodnošljivim – tebi izvlače osmijeh na lice kada se probudimo u zoru, ležeći licem uz lice, gledajući jedan drugog omamljeni, očima koje su umrljane snom.

Kažeš mi kako su moje nesavršenosti savršene. Osjećam isto. Dakle, nagodimo se, dajmo obećanje našim srcima. Prihvatimo se onakvi kakvi jesmo. Nemojmo jedan drugog popravljati. Napravimo umjetnost od naše iskričave slomljenosti. Obojimo oblake našim kaosom koji teče kroz naše vene. Budimo nemirni i nespretni i čarobni.

Prošećimo, s nesavršenom rukom u nesavršenoj ruci… U nesavršeni zalazak sunca. Suočimo se zajedno s ovim brutalno lijepim svijetom. I pružimo jedan drugom divlju, sočnu slobodu, kako bi mogli biti upravo onakvi kakvi jesmo.

Izvor/Prijevod: Elephant journal/Atma.hr

Komentari

Neki baner