Otvoreno pismo mojim sinovima
Razmišljanja

Otvoreno pismo mojim sinovima

Siječanj je mjesec kada dođoste u ovaj oblik života.

Dok vas nosah pod srcem bijaste potpuno već tada različiti. Po kretnjama, vrtnjama i udarcima u bubrege. Nevjerojatan je paradoks u kojem žena koja postaje majkom bude sretna zbog udarca koji je znak života djeteta pod srcem. I koliku radost izaziva jer je tada u tim tjednima, jedini oblik komunikacije. A inače je neprihvatljivo i devijantno ponašanje koje se i kažnjava.

Mlađi moj sine ti si bio puno sofisticiraniji i imao si već tamo u tih 9 mjeseci svoj neki red.

I točno određena vremena kada si se okretao i tražio najpovoljniji položaj. Stariji moj sine, ti si taj položaj tražio stalno. Kada sam vas ugledala nisam znala što ću s vama.

Jedino sam znala da ću sve. I to je bilo dovoljno. Nisam razumjela kako je moguće da se netko iako mu je sve udovoljeno i dalje dere dok ga se ne primi na ruke. Nisam znala kako je moguće da se netko ne dere iako nešto treba.

Osim visine i veličine nije se puno promijenilo osim što sada znate reći ono što hoćete svaki na svoj način identičan onome kakav je bio u trbuhu.

Stariji uvijek nepredvidiv, s mladim uvijek točno znaš što te čeka. Osim što koristite govor kao sredstvo sporazumijevanja i sa mnom, sretna sam jer vidim da ste tu ipak jedan za drugoga i bez mene… Bez obzira na sve vaše tuče ponekad.

Sretna sam jer ste mi zdravi. Tužna sam jer ste lijeni.

Imajte na umu da ljenjivce hranila ne budem. I da mi je ponekad dosta i preveć kontrole nad vama bez mogućnosti da u tome sudjeluje još netko tko vam je isto uz sve, i biološki kreator.

Učim od vas o sebi svaki dan. Kako biti strpljivija i umjerenija. Priznajem da ponekad stvarno prijeđete sve granice i da urlam. Urlam i umorim se. Isto tako priznajem da vas zagrljaj čini čudo. Da naši mali razgovori i planovi imaju budućnost, koju vidim na vašem osmijehu..

Često me pitate zašto i zašto baš ja?

Nadam se da ni ubuduće neću morati reći da je to zato što sam ja tako rekla, nego ćete i dalje biti strpljivi saslušati koji je pravi razlog odgovornosti i izvršavanja obveza. Kad krenete s vašim pravima…

Volim vas.
Bezuvjetno. Mama

Komentari

Neki baner