Brownies
Gastro

Brownies

Recept sam vidjela na ‘Buzzfeed tasty’ ima već neko vrijeme i konačno sam se odlučila iskušati ga, ali s malim preinakama, normalno.

Sastojci:

-200 g brašna

-100 g kakaa

-1 žlica mljevene kave+ 1 dodatna žlica kakaa

-100 g tamne čokolade

-50 g šećera

-prstohvat soli

-6 jaja

-100 g maslaca

Priprema:

Prvo otopite maslac i čokoladu te im dodajte žlicu kakaa i žlicu kave. U drugoj posudi mikserom istucite jaja i šećer. Ubijte boga u njima, što bi se reklo u selu. Miksajte ih par minuta i kad mislite da je dosta, nije dosta, miksajte ih još malo. Smjesa mora ispasti otprilike gustoće kao smjesa za palačinke. Mora se udvostručiti i biti kremasta. Kad ste istukli jaja, dodajte im smjesu od čokolade te prosijani kakao i brašno.

Na kraju dodajte i prstohvat soli, čisto da se dignu okusi. Špatulom lagano miješajte od dna posude prema gore. Sipajte u tepsiju koju ste prekrili papirom za pečenje. Po želji možete dodati nasjeckanu čokoladu, kikiriki maslac (Ja. Uvijek. Na sve)  ili što god vam padne na pamet. Pecite na 180° 20 minuta, zatim izvadite tepsiju i lupite tepsiju o radnu plohu. Ovo radite da vam izađe višak zraka i jer je ekipa u ‘Tastyju’ tako rekla, a njih slušamo. Uvijek. Vratite u pećnicu i pecite još 25 minuta. I to je to.  Uživajte.

Brownies

Komentari

Neki baner