Ljubav - Ususret Valentinovu
Usputna misao

Ljubav – Ususret Valentinovu

  • Otpadnici

Iz grupe od dvadesetak ljudi beživotna, ugasla pogleda, pozornost mi privuče glas starije gospođe. Obratila se svojim kćerima.

“Sjećam se, nisam zaboravila. Nekad sam imala sve, a sad nemam ništa” – reče starija gospođa. “Ne znam ni tko sam ni gdje sam, ali se sjećam da sam imala sve” – ponovila je.

Kćeri su je grilile i govorile kako ima njih. Stara je gospođa pričala svima o svojoj djeci. To je jedino čega se sa sigurnošću sjećala. Zaboravila je kuću koju je s mužem gradila, doslovce nosila kamenje. Zaboravila je svoju prekrasnu garderobu, koju je sama šivala. Zaboravila je…

Tko zna kakvi joj se bljeskovi prošlosti javljaju? Vidi li ponekad svoj vrt prepun cvijeća? Sjeti li se stvari koje je tako voljela? Što misli kad pita svoje kćeri: “Jesam li sada među otpadnicima?”

  • Što je bilo prije otpadnika?

“Tko će te paziti? Ja uskoro zauvijek odlazim. Kome te ostavljam?” – zapita se starac očiju punih suza.

On je znao ono što mi nismo. Zašto nam nije ništa rekao? Samo je nagovijestio “da se Ona gubi”, ali ga nismo ozbiljno shvaćali.

Voljeli su se više od pola stoljeća i on je osjetio da joj nije dobro. Valjda nas je htio poštedjeti patnje, ali ona nas je sustigla. Nije prošlo puno vremena od njegove smrti, a mi smo se suočili s nečim strašnijim i od smrti. Možda je  bolje da on to nije doživio. Njegova ljubav iz mladenačkih dana danas ne bi ni znala tko je čovjek kojeg je ludo voljela.

Snježana Akrap SušacFree Shipping on ALL cosmetics products!!

Komentari

Neki baner