Zovu je najljepšom skijašicom na svijetu, a ona se sa stilom oprostila od snježne karijere
ShowBiz

Zovu je najljepšom skijašicom na svijetu, a ona se sa stilom oprostila od snježne karijere

Najtrofejnija skijašica svijeta, oprostila se od skijanja.

Lindsey Vonn, osvajanjem bronce u utrci spusta, na svjetskom prvenstvu u švedskom Areu, rekla je svoje “zbogom” profesionalnom skijanju i zaista to učinila sa stilom. Na svom posljednjem svjetskom prvenstvu tako je postavila novi rekord, jer je postala prva skijašica u povijesti koja je medalje osvajala na šest svjetskih prvenstava.

Za svoj je posljednji nastup izjavila: “Bila sam nervoznija no ikad! Ali zaista sam se priželjkivala na ovaj način oprostiti.”

Navijači je vole, tako je na jednom transparentu njenih fanova pisalo – “Zvijezda si zauvijek!”

Miljenica Amerike, prva je skijašica koja je uspjela popularizirati skijanje u svojoj zemlji i istinski ima status zvijezde. Tome je pridonio njen izgled ali i šarm. Mnogi tome pripisuju i njen buran ljubavni život koji, jednako ako ne i više od njenih sportskih rezultata, plijeni pažnju javnosti.

Iza sebe ima brak s Thomasom Vonnom, devet godina starijim skijašem, čije je prezime zadržala i trogodišnju vezu s Tigerom Woodsom, koja je okončana šuška se zbog njegove prevare.

Osvanula je na naslovnici Sports Ilustrateda, a javnost je zaludila svojom imitacijom Sharon Stone, u naslovnici za ESPN, gdje je rekreirala najpoznatiju seksi scenu iz “Sirovih Strasti”, prekriživši noge u bijeloj haljini.

Sigurni smo da iako je njena skijaška karijera slavno završila, ona sprema još brojna iznenađenja.

Na Instagramu je prati skoro 2 milijuna ljudi, pa je tako Lindsey poprilično moćna influencerica koja s fanovima voli dijeliti detalje iz intimnog života.

Važno je reći da Vonn iza sebe ima 82 pobjede, drži rekord u broju pobjeda u svjetskom skijaškom kupu te u broju kristalnih globusa, kojih ima 20.

Photo: SELF Magazine

 

Komentari

Neki baner