Roko Blažević i njegova pjesma "Dream" pobjednici su ovogodišnje Dore
ShowBiz

Roko Blažević i njegova pjesma “Dream” pobjednici su ovogodišnje Dore

Izuzetne vokalne sposobnosti, pjesma koja ima urbani R&B zvuk i mudro ponavljanje glavne fraze “Dream”, mladom su pjevaču donijeli pobjedu na Hrvatskom izboru za pjesmu Eurovizije.

I dok jedni hvale povratak klasičnog natjecanja, drugi ponovno osuđuju guranje pojedinih glazbenih lobija, skladatelja i producenata, treći pak mladog pjevača i njegov tim optužuju za plagiranje i to ne samo pjesme već i scenskog nastupa.

Pjesmu našeg predstavnika, koji će se za pobjedu na Eurosongu, boriti u Izraelu, mnogi su usporedili s pjesmom Benjamina Clementinea, Winston Churchill’s Boy, dok neki kažu da pjesma neizostavno podsjeća na skladbu Fantasiaa, kojom je Ami Aspelund 1983. na Eurosongu predstavljala Finsku.

Osuda na društvenim mrežama

Na društvenim mrežama vodi se cijela polemika i oko njegovog stajlinga, pa na YouTube-u vrve komentari poput:

“Styling doslovno isti ko Azerbaijan 2008., bas originalno. Jedino sta moze ovu pjesmu spasit je da bude na hrvatskom pa da nitko tamo ne kuzi kolko su cheesy stihovi.”

Pojavili su se već i komentari stranih Eurosong fanova, pa je tako jedan zdušno popljuvao i pjesmu i Rokov tim, napisavši:

“A truly great singer, with an extremely awful song! Unfortunately, at some moments it sounds screamy, and the lyrics are pointless and childlish! Combined with those wings…OMG! His team wanted a lot but made a real mess of the song! In that way they spent Roko’s vocals on a really shitty song! Too bad for this youngster! Lorena with the Tower of Babylon would have been a Top 10 material and she’s only 16!”

U prijevodu – “Odličan pjevač, s izuzetno groznom pjesmom! Nažalost, u nekim trenucima zvuči kao da vrišti, a stihovi su besmisleni i djetinjasti. U kombinaciji s tim krilima… O Bože! Njegov tim je želio mnogo, ali je napravio totalni kaost od pjesme. Potrošili su Rokove vokalne sposobnosti na zaista usranu pjesmu. Šteta za mladića! Lorena s pjesmom “Tower of Babylon” bila bi Top 10 materijal, a samo joj je 16!” – zaključio je.

Kako će s ovom kontroverznom pjesmom i bez podrške publike, u Izraelu proći Roko, pokazati će vrijeme. Do tad poslušajte pobjedničku pjesmu, a sud o navodnom plagiranju, donesite sami.
Photo: HRT

Komentari

Neki baner