Zagrljaj samosažaljenja
Usputna misao

Zagrljaj samosažaljenja

Ne dopusti da te brige smore.

I da je tvoja muka najveća. Još je veća kad je usporedjujes. S tudjom i drugačijom. U tim trenucima dolaze ti ruke koje žele uništiti i ono malo snage da potpuno klones. A ne moraš. Tko god da kucao pod tim imenom ne otvaraj. I ne predvidjaj. Šta bi se dogodilo ako otvoriš. Jer si onda u zagrljaju koji uništava sve što bi inače mogla postići da se nisi prepustila. Samosažaljenju.

Za to mogu biti razlozi uvijek.

I možeš ih naći. ali možeš naći i one druge koje će te dovesti do zagrljaja koji ohrabruju potiču motiviraju i dižu od odustajanja. Kada prihvatiš samosažaljenje kao opciju vrlo brzo postane prioritet u kojima ocekujes da to i drugi rade. Da te žale, da suosjećaju jer vjerojatno nemaš bolji način da budeš bitna.

A bitna si. I ako te nitko ne žali, i ako ne žališ samu sebe. Dobit ćeš uvijek samo ono što možeš podnijeti ni više ni manje. Tu nemaš utjecaj i prihvati. Jer sve ostalo što činiš da bi umanjila bol, muku i ostale simptome samosažaljenje vode te u nove zagrljaje koji kruže. Od okolnosti do okolnosti.

A ti nisi okolnost.

I imaš priliku zauzeti se za sebe i odbiti ono što znaš da vodi u veći besmisao. Odustani od onog sto te pobijedilo i prihvati poraz kao korak za pobjedu. I put do zagrljaja koji može promijeniti sve. Od odluke do posljedica. Zavisi samo u čijem zagrljaju zeliš ostati. Sretno!

Komentari

Neki baner