Da, žena sam i nikako mi se ne sviđa današnje poimanje feminizma
Razmišljanja

Da, žena sam i nikako mi se ne sviđa današnje poimanje feminizma

Feminizam se drastično promijenio tijekom proteklih godina postavši fenomenom diljem svijeta.

Definitivno sam za žensku moć i ravnopravnost spolova. No, ovim se pojmom pomalo razbacujemo, forsiramo ga i same sebe uvjeravamo da smo percipirane kao manje vrijedne u odnosu na muškarce.

Radikalne feministice su u potpunosti izopačile istinsko značenje riječi feminizam. Bavimo se isticanjem ekstremnih razlika između žena i muškaraca što je u potpunoj suprotnost s idejom o ravnopravnosti spolova.

Kada su u pitanju jednaka prava, danas su žene u najboljoj poziciji ikad. Imamo pravo biti skrbnice djeci, imamo pravo nazvati neželjene seksualne odnose pravim imenom-silovanjem. Imamo pravo izabrati roditeljstvo. Ravnopravnost spolova donijela je puno dobroga što često prolazi nezapaženo.

Neizbježno je da se žene razlikuju od muškaraca.

Postoji razlika po pitanju mentalnog sklopa, ali i fizičke konstitucije. Možda ravnopravnost nije ostvarena u svim segmentima, no danas živimo u vremenu kada žene mogu raditi iste poslove kao i muškarci pa čak i fizičke poslove. Iz dana u dana dokazujemo da smo sposobne raditi sve što i jedan prosječan muškarac.

Feminizam je nekoć podrazumijevao da žene imaju jednaka prava kao i muškarci, no mi smo to pretvorili u jednu potpuno drugačiju igru. Ako kažeš ženi da se nasmije, odmah si seksist. Ako joj kažeš da je lijepa, svodiš je samo na njen fizički izgled. Ako joj kažeš da je inteligentna, seksist si jer se čudiš da je više od zgodnog tijela.

Naravno, uvijek postoje iznimke,odnosno, muškarci koji nemaju nimalo poštovanja prema ženama. No moramo prestati generalizirati cijeli muški rod radi takvih pojedinaca.

Da, žena sam i nikako mi se ne sviđa današnje poimanje feminizma

Nije istina da su svi muškarci okrutne i seksističke svinje.

Moderni feminizam prepun je licemjerja, laži i dvostrukih standarda te zbog toga nedovoljno uvjerljiv u svojim tvrdnjama. Moderne feministice su u potpunosti oskvrnule značenje feminizma razbacujući se lako osuđujućim i kontradiktornim navodima.

U potpunosti podržavam snažne, moćne i neovisne žene. No ono iza čega nikad neću stati je omalovažavanje cijelog jednog roda kako bi se ostvarila prividna dominacija drugog. Muškarci nisu superiorniji od žena, niti su žene dominantnije od muškaraca.

Definicija feminizma je zapravo ona koju sami kreiramo. Neosporno je da još uvijek postoji prostora za ostvarenje potpune ravnopravnosti spolova. U nekim situacijama, žene još uvijek nisu jednake kao i muškarci. Kada su u pitanju spolovi, uvijek će postojati određene podjele.

Bez obzira na to, morali bismo osvijestiti koliko su se prava žena razvila tijekom svih ovih godina i koliko smo neovisnosti dobili.

Izvor: Z&S

Komentari

Neki baner