U redu je voljeti se i pobrinuti se i za sebe, ne samo za druge
Osobni razvoj

U redu je voljeti se i pobrinuti se i za sebe, ne samo za druge

Biti dobra osoba – to je časna stvar.

Voziti pripite prijatelje kući, tješiti one slomljena srca, uvijek nešto staviti na ruku koju je ispružio siromašan čovjek, slušati nekoga tko je otvorio dušu – sve su to predivne, snažne stvari koje mogu promijeniti život.

Ali ne možete pronaći svoju sreću i snagu u stvarima koje radiš samo za druge.

Divno je kad si nekome rame za plakanje, podrška, kad si tu za osobe koje voliš – ali je važno da znaš jednu vrlo važnu stvar: ne možeš pomoći svima.

I ne moraš biti tu za svakoga, cijelo vrijeme.

Nema sumnje da je život težak. I ljudi trebaju jedni druge – kao oslonac, za ljubav, za snagu.

A ti? Ti si ona koja to pruža, iskreno i drage volje. Ti si blagoslov.

Ali ponekad moraš i sama sebi biti blagoslov.

Ne možeš uvijek druge stavljati na prvo mjesto. Napravi mali odmor i pruži sebi ljubav, otkrij što ti treba i kreni za time. Ponekad moraš staviti sa strane druge osobe i njihove potrebe i voljeti ih iz daljine, dok otkrivaš tko si.

Jer ti moraš sama shvatiti da si prekrasna osoba, nesebična osoba i to ne smiješ nikada promijeniti. Ali isto tako trebaš znati da je sasvim u redu ponekad biti sebična.

I da je u redu kada ne možeš biti svake sekunde u dana ono što drugi trebaju.

Ti ne možeš izliječiti svako slomljeno srce, popraviti svaku vezu, modricu ili ožiljak. To je nemoguće.

To ne znači da ne moraš pokušati, da ne moraš iskreno voljeti biti ruka podrške i razumijevanja. Ali ipak trebaš prihvatiti da nisi osoba koja mora biti to sve uvijek i u svakom trenutku.

Jer time nisi ništa manje posebna. Time si samo još više: iskrena u pokušaju da ne izgubiš samu sebe u pomaganju drugima.

Nakon svog tog uklanjanja boli, smirivanja nemirnih duša, višesatnih telefonskih razgovora ili držanja za ruku nekoga tko grca u suzama, kada se sve oduzme i zbroji, a ti se osjećaš umorno i iscrpljeno – znaj da ne možeš uvijek biti tu za svakoga, bilo kad. I to je u redu.

Jer moraš biti tu i za sebe.

Jer ti si i više nego dovoljna.

Izvor: Z&S

Komentari

Neki baner