1. Business Cafe International: Ne nije šala – doselili smo u Hrvatsku i pokrenuli vlastiti biznis
Business

1. Business Cafe International: Ne, nije šala – doselili smo u Hrvatsku i pokrenuli vlastiti biznis

Nemojte misliti da ćete promijeniti Hrvatsku, već budite spremni i da Hrvatska promijeni Vas.

Ne, nije prvotravanjska šala – u ovoj eri iseljavanja postoje i ljudi koji se useljavaju u Hrvatsku i pokreću vlastite biznise ovdje.

U devetoj godini postojanja, Business Cafe koji okuplja male poduzetnike u sedam zemalja pokrenuo je i Business Cafe International u Zagrebu, susrete lokalnih i inozemnih poduzetnika na engleskom jeziku s ciljem umrežavanja, razmjene iskustava i zajedničke izgradnje bolje lokalne poduzetničke klime, promjene mentalnog sklopa pokazivanjem ovakvih poduzetničkih priča te gradnji Hrvatske kao zemlje u kojoj je dobro poslovati, a ne samo kvalitetno živjeti budući da je vizija vlasnice i osnivačice ovog projekta Kristine Ercegović da Hrvatska postane jedno od najkvalitetnijih mjesta i za život i za rad.

Prvi susret održan je 1. travnja u Zagrebačkom Roof Top Lateralu i okupio je 50-ak lokalnih i inozemnih poduzetnika, a gosti su bili Paul Bradbury, Englez koji je prethodno živio u Hvaru, a sada u Varaždinu, vlasnik Total Croatia News i dr. portala i Natalia Zielinska, poljska poduzetnica s adresom u Ogulinu, konzultantica za EU fondove, osnivačica Akademije u Poduzetništvu u Ogulinu, te autorica bloga Natalia u zemlji čudesa.

1. Business Cafe International: Ne, nije šala – doselili smo u Hrvatsku i pokrenuli vlastiti biznis

Zaključci diskusije sveli su se na nepotizam i nepravdu kao razlozima odlaska iz Hrvatske, a svi su istaknuli potrebu da se prestane kukati. Paul je rekao da dolazak stranaca vidi u tri faze, na početku je radost i oduševljenje ljepotama zemlje, onda slijedi šok i nevjerica kako ovdje stvari zaista funkcioniraju, problemi s uhljebima do najnižih razina i dr. , a na kraju dolazi faza prihvaćanja i proaktivnosti – poduzimanja pozitivnih promjena u okviru vlastite domene djelovanja.

Paul se našalio dajući savjet svim strancima u Hrvatskoj – ne očekujte (samo) da promijenite Hrvatsku, konkretno je spomenuo Dalmaciju, nego budite spremni i da Dalmacija promijeni Vas.

I ovaj je Business Cafe ponovo pokazao da postoji jedna paralelna i bolja, pozitivna Hrvatska, koju možemo pokazivati svojoj djeci, no postoji i potreba za ujedinjavanjem napora svih tih raznih malih incijativa čiji je primjer i sam Business cafe s nizom drugih.

Nakon razgovora s gostima, publika je imala prilike predstaviti se i upoznati međusobno te se nastaviti družiti u ugodnom ambijentu s pogledom na cijeli grad.

1. Business Cafe International: Ne, nije šala – doselili smo u Hrvatsku i pokrenuli vlastiti biznis

Sponzori Business Cafe International su Diglossia prijevodi i Catering Tim Lisak te Domella salon.

Medijski pokrovitelji su portali: Total Croatia News, Croatia2go, Media Marketing, Samopozitivno, Womeninadria, Mentorica i časopis Poduzetnik.

Nadolezeći eventi otvoreni za domaće i strane poduzetnike planirani su za

  1. lipnja; 26. kolovoza i 14. listopada 2019.

Više informacija o svemu i prijave su na www.businesscafe.info

Kontakt osoba za više informacija:

Kristina Ercegovic, EMBA

www.kristinaercegovic.com

www.businesscafe.info

[email protected]

091 1555 228


 

Komentari

Neki baner