Vrijeme je da odustanete od mnogih stvari, Osobno iskustvo: Bulimija mi je uništila život i potpuno me posjedovala
Osobni razvoj

Vrijeme je da odustanete od mnogih stvari

Odustanite od lažnih prijateljstava, od usiljenih osmijeha na fore onih koji vam se ne sviđaju. Odustanite od odnosa koji postoje reda radi, koji zadovoljavaju formu dok im je sadržaj truliji od najšupljeg zuba.

Odustanite od knedli u grlu dok govorite ono što drugi žele čuti, a ne ono što uistinu mislite. Odustanite od glumljenja da ste nešto što niste. Odustanite od grča u želucu koji vas reže dok obavljate posao koji ne volite.
Odustanite od fakulteta na koji vas tjeraju roditelji i od življenja njihovih neostvarenih snova. Odustanite od onih koji vas vrijeđaju, od šefova koji vas podcjenjuju i tretiraju kao da ste običan stroj. Odustanite od onih koji vas uzimaju zdravo za gotovo i onih koji smatraju da je vaše vrijeme bezvrijedno. Odustanite od potrebe za kontrolom onoga što se kontrolirati ne može.

Odustanite od toleriranja loših postupaka.

Odustanite od lažnog sjaja, površnosti i ispraznosti. Odustanite od izgovora i smiješnih opravdanja. Odustanite od muškaraca koji vas gaze i žena koje vas iskorištavaju. Odustanite od onih koji su vas izdali i jeftino prodali. Odustanite od prošenja ljubavi i od mrvica kojima vas netko pokušava zadržati.

Odustanite od iluzija. Odustanite od tolike samokritičnosti i od uspoređivanja vaših mana s tuđim vrlinama. Odustanite od života u kavezu, makar bio i zlatni i od komfor zone obojene monotonijom i sivilom. Odustanite od straha koji vas prožima dok razmišljate o budućnosti.

Odustanite od potrebe da stalno ugađate drugima, a sebi nikada. Odustanite od tuđih uvjerenja i navika koje vam više ne služe.

Odustanite od potrebe za kritiziranjem i osudom.

Odustanite od zavisti zbog tuđe sreće, dok vam vaša izmiče pred očima. Odustanite od polovnih stvari; polovnih ljubavi, polovnih veza. Odustanite od sjedenja na rezervnoj klupi.

Odustanite od mržnje i potrebe za osvetom. Odustanite od osjećaja krivnje zbog onoga što je ostalo u prošlosti. Odustanite od srama koji vas paralizira i od ljutnje koju njegujete godinama. Odustanite od suza koje vam magle put, a zbog kojih ne možete vidjeti nove horizonte.

Odustanite od zavaravanja.

Odustanite od nezadovoljstva, od svakodnevne mučnine i od stresa. Odustanite od jadanja. Odustanite od onoga što vas ne ispunjava.

Samo od sebe, nemojte odustati nikada.

Komentari

Neki baner