SRCE OD SOLICrtice o ljubavi: Ovako bih živjela kad me nitko ne bi osuđivao
Crtice o ljubavi

Crtice o ljubavi: Ovako bih živjela kad me nitko ne bi osuđivao

Kad me nitko ne bi osuđivao, razgovarala bih sa strancima. Ne bih se uzrujavala oko toga da će drugi misliti kako trebam društvo i pažnju. Pitala bih strance kako im prolazi dan i gdje idu.

Ne bi mi bilo neugodno. Često u životu previše analiziramo sitnice koje su tako jednostavne, lagane i uvijek nađemo izliku. Razgovarala bih s novom kolegicom na predavanju svakog dana.

Sutra možda napravim popis ljudi kojima želim oprostiti, ali ne zaboraviti.

Ne bi mi bilo stalo što moje prijateljice misle o tome da se javim bivšima i ponudim im prijateljstvo. Ne bi mi bilo važno što druge žene šapću iza mojih leđa kako mi je i dalje stalo. Prestala sam mrziti one koji su mi slomli srce jer znam da nisu htjeli. Jednom smo dijelili divne uspomene koje su me učinile osobom kakva sam danas. Bar ću krenuti dalje, neću više biti u prošlosti.

Kad me nitko ne bi osuđivao, priznala bih da sam bila ljubomorna.

Na nju. Na sve što si imao s njom dok sam ja to željela. Rekla bih ti da sam izgubila velik dio srca kad sam vas vidjela zajedno. Da je nestao zrak dok si mi govorio o vama. Bila sam ljubomorna što si joj dao svijet i uzeo mi sve što sam imala.  Ne bih se brinula o patetičnosti tih riječi. Ne želim da vjeruješ kako mi malo značiš jer ne mogu naći riječi kojima bih opisala koliko mi značiš.

Idući tjedan bih zaboravila planove i ostala kod kuće. Ne bi mi bilo žao gledati stari film i naglas čitati titlove. Uzela bih poderanu knjigu i otišla na staro mjesto. Vratila bih se u vrijeme kad nije bilo važno na koliko zabava idem. U dane kad nitko nije osuđivao što ostajem doma.

Iduće jutro bih promijenila ciljeve za budućnost.

Prestala bih čekati dobre stvari da dođu i počela loviti nešto što se čini neostvarivo. Prestala bih prihvaćati stvari kakve jesu i borila bih se. Promijenila bih način na koji gledam svijet, promijenila bih način na koji me svijet vidi.

Ne bih dva puta razmišljala da ti kažem istinu. Ne bih gubila vrijeme praveći popis u glavi- popis stvari koje mogu poći krivo. Rekla bih ti kako mi je najdraži dan u životu bio onj kad smo se upoznali.  Da se sjećam kako sam se osjećala kad sam te vidjela. Ako me ne bi osuđivao, rekla bih ti kako se hladno osjećam bez tebe i kako me sjećanje na nas ugrije. Kad me ne bi osuđivao, priznala bih ti da te volim tisuću puta.

Danas ću se pretvarati da me nitko ne osuđuje. Neću oklijevati pitati te voliš li me.

Izvor: Z&S

Komentari

Neki baner