Trenutak kada shvatiš da si sama sebi najgori neprijatelj, Mi smo se zaboravili, Ovo su razlozi zbog kojih veze završavaju
Osobni razvoj

Trenutak kada shvatiš da si sama sebi najgori neprijatelj

Znaš li onaj osjećaj kada je sve dobro? Možda predobro. Nisi čak ni tražila ovakvu vrstu sreće, no jednostavno ti se dogodila.

Nije te se pitalo. Osjećaš kao da je možda nisi ni zaslužila. Jednog dana odlučiš zaista povjerovati u to i to je dan kada počinješ sabotirati vlastitu situaciju u kojoj se nalaziš.

Postaješ razdražljiva, previše razmišljaš. Odguruješ ljude od sebe, natjerujući ih da prekinu odnos s tobom jer to će u konačnici i sami učiniti, zar ne? Pa zašto ne bi odmah to napravili?

Je li to stvar kontrole? Možda. Možda ima nešto i u tome da si sama uzrok svoje nevolje. Ti želiš potvrditi vlastite negativne misli. To je neuravnoteženo, pomalo ludo i sasvim iscrpljujuće.

Nekada je jedna sekunda u pitanju. Misao u prolazu, cijepljena od racionalnosti tvog uma koji je vidi onakvom kakva zaista jest. Može se useliti u tvoju osobnost i hraniti te anksioznošću i sumnjama, kradući tako dane, tjedne, čak i mjesece tvog života.

Jedini način na koji se možeš boriti s njom je taj da budeš brutalno iskrena sama sa sobom. Prepoznaj otkuda dolaze tvoje emocije i hrabro se suoči s njima.

Iako možda misliš da je ta strana tebe nešto čega bi se trebala sramiti, ne bi bilo loše razgovarati s ljudima, jer pričajući o tome, negativnost gubi moć nad tobom. Osim toga, više će ljudi znati prepoznati situacije u kojima je potrebno pomoći ti da ne padneš u zamku negativnosti.

U konačnici, pokušaj se prisjetiti da nisi jadna. Ti si zapravo vrlo sretna. Sjeti se da si sjala. Samo misliš da ne bi trebala sjati i dalje. Stoga, prigrli radost i živi svoj život. Pokušaj biti sretna. Zaslužuješ to, vjeruj mi.

Izvor: Z&S

Komentari

Neki baner