Prijateljice
Cafe

Prijateljice


Hej prijateljice, kako si?

Kad su te posljednji put to pitali, a da ih je iskreno zanimalo? Ne moraš odgovoriti, nisu ni mene tako nedavno. Čini se kao da je dekada prošla od posljednjeg puta.

Odavno je to pitanje izgubilo smisao. Koristi se samo da ti potrate vrijeme i ništa više. A vole ti tratiti vrijeme, je l’ tako? Kako i ne bi. Snažna si, predivna, pametna, zabavna, prava žena. Tko te ne bi htio uz sebe. Tko ne bi htio barem na trenutak ukrasti tvoju pažnju, tek toliko da nahrani svoj ego ako ništa drugo.

Znam da mrziš kad ti sebično kradu pažnju i nemarno trate vrijeme, ne planirajući ti ga vratiti, ali ne brini, jednog će dana sve imati smisla. Svako razočarenje, svaka minuta izgubljena na ono pogrešno, svaka izgubljena nada, svaka suza koju se bojiš pustiti da procuri obrazom – sve će te to dovesti do mjesta krojenog samo za tebe. Barem tako volim misliti, ali oduvijek sam bila sanjar, tražila ljepotu i u najružnijoj stvari, gledala na život kao umjetnost, znaš to.

Ali znaš što? Rekli su da bit putovanja nije odredište već put, a na tom putu nisi sama. Ni jedna od nas nije.

Na tom putu ćemo se kao i do sad smijati i na najmanju sitnicu. Dovoljno je da jedna udahne zrak da bi bilo smiješno. Dovoljno je da se jedna zbuni i kaže nešto što nema nimalo smisla. Dovoljno je da čujemo jednu glupu riječ da bi iz toga napravile komediju.

Ponekad ćemo si i mi hraniti ego pa ćemo škicati i komentirati frajere, od nekih ćemo i jedna drugu morat’ spašavat’, a neki će se morati spašavati od nas. Negdje na tom putu ćemo uzeti i bocu vina pa do dugo u noć jedna drugoj otvarati dušu, pokazivati si one najranjivije strane.

Ponekad ćemo i plakati zajedno, pitajući se u što smo se to uvalile i što nam je sve to trebalo. Ponekad ćemo jedna drugu iživcirat’, posvađati se, reći si istinu u lice, ali to je jedna od onih ljepota u ružnoći jer koliko se god ljutile jedna na drugu, znamo da smo uvijek tu jedna za drugu.

I kad nas vole, i kad nas mrze, tu smo. Ne daj Bože da te netko samo krivo pogleda. Ne zna taj u što se uvalio jer znaš kako se kaže, nema jače veze od one kad dvije, tri, četiri prijateljice mrze istu osobu. Dovoljno je da jednu povrijediš da bi na sebe sasuo gnjev svih ostalih.

Prijateljice


I kad će nas podcjenjivati, bit ćemo tu jedna za drugu, a podcjenjivati će nas mnogo. Lijepo lice se nikada neće shvatiti dovoljno ozbiljno. Nema veze, to je naša supermoć jer ćemo tek tada moći pokazati sve što znamo, dok očekuju najmanje.

Reći će nam da je nemoguće, da previše sanjamo, ali mi smo dovoljno inatljive da im dokažemo suprotno. Ionako je dovoljno da samo ti vidiš ono što i ja, da vjeruješ u mene iako se možda ne slažeš sa svim mojim uvjerenjima, iako sam ponekad i sama izgubljena, da ne kažem glupa.

Teško da će išta na svijetu nadmašiti žensko prijateljstvo. Ipak smo mi ona emotivnija vrsta. To nam vole predbacivati, ali ja sam uvjerena da je to još jedna naša supermoć koja nas čini još povezanijima, još jačima zajedno.

Živjela ti meni još sto godina, prijateljice.

Nemoj raditi ništa glupo – bez mene.

Komentari

Neki baner