Mala tajna velike bračne sreće (prema savjetu jedne bake)
Fun & lifestyle

Mala tajna velike bračne sreće (prema savjetu jedne bake)

Jednom davno, stariji čovjek i njegova žena proživjeli su dug i sretan život zajedno. Dijelili su gotovo sve svoje tajne, misli, iskustva, u dobru i u zlu.

Ali ipak, postojala je samo jedna stvar koju je žena zamolila muža da nikada ne smije učiniti. Na vrhu ormara stajala je jedna stara kutija za cipele koju on nije smio otvarati.

Muž nikada nije pitao o sadržaju kutije. On je mislio da je to sigurno nešto intimno, žensko …

Jednog dana, njegova supruga se razboljela. Uskoro se toj baki zdravlje u potpunosti pogoršalo i ona je zamolila muža da joj u bolnicu donese onu kutiju s ormara, zašto što – rekla je – došlo je vrijeme da mu otkrije tajnu koja se krije u kutiji.
Starac je došao kući, našao kutiju i otvorio je. Unutra su bile dvije pletene lutke i gomila novca – čak 500 tisuća kuna!

“Ali zašto? Kako ?!”, borio se škirani muž sa svojim mislima, zapanjen količinom novca koju je držao u rukama.

Muž se vratio u bolnicu i žena mu je počela otkrivati svoju tajnu.

“Prije nego što smo se vjenčali“, reče starica svom zbunjenom mužu, “moja baka mi je otkrila tajnu sretnog braka. Sastoji se od samo jednog pravila; nikada se ne svađaj sa svojim mužem. Također mi je rekla da svaki put kad se naljutim na tebe, moram sjesti i isplesti lutku.“

Starac se osjećao dirnut kad je čuo ove riječi, jer su u kutiji bile samo dvije lutke. A to znači, razmišljao je, da je tijekom svih ovih 50 godina zajedničkog života, naljutio svoju dragu ženu u samo dva navrata.

Zagrlio je svoju ženu i poljubio je.

“Ali od kuda sva taj silni novac draga?”, upito je.

“Ah, to…“, rekla je s osmijehom. «To je novac koji sam zaradila od prodaje lutaka…“

Izvor: Z&S

 

Komentari

Neki baner