Visoko iznad nas
Usputna misao

Visoko iznad nas

Možda mirno ploviš najbolje što znaš. Ni ne slutiš da se sprema oluja i nemir koji će okrenuti cijeli tvoj svijet. Ali ne bojiš se. Jer u tom okretanju ako preživiš, krije se tvoj smiraj bez obzira na igru svjetlosti i sjene. Iako te i ona napušta kad nema sunca. Ali ti ne brineš jer visoko iznad nas i svega je nebo. Koje obećava i nudi, ako gledaš dovoljno dugo ono čemu težiš.

Rasvijetli i svoje nebo. Jer i zvijezde su mala sunca.

I kada je noć najtamnija zora ipak donese pobjedu. Kontrasti i promjene jedino je što stalno. Priviknuti se ili prilagoditi je otpor. Vidjeti priliku u tim mijenama je prihvaćanje koje ostavlja izbor svakom od nas. Privikavanje i prilagodba odražavaju nemoć promjene. Prilika vidi sebe kao cjeloviti dio. Ponekad je to samo upijanje ljepote a ponekad može i zaslijepiti. Ovisi koliko se dobro vodimo distancom koja svoju mjeru nalazi u promišljenosti i oprezu.

Makar, i olujama se prkosi. Čekaš li dok prođu ili pokušavaš doći do obale? Nebo kreira a mi surađujemo ili odbijamo. Jednostavno. Visoko iznad nas. Postoji milijun razloga za sreću.

Pogled, oblaci, kiša, boje. Spektar koji nudi više od onoga što si zatvorio u svom malom nebu. Visoko iznad nas.

Leti do visine stvorene samo za tebe.

Komentari

Neki baner