Ako je već ostavljaš učini to ljudski…
Ljubav i sex

Ako je već ostavljaš, učini to ljudski…


Do sada je vjerojatno možeš čitati kao knjigu. Znaš kad je najbolje vrijeme da joj kažeš loše vijesti. Hoćeš li joj reći dva dana prije važnog ispita?

Ili ćeš je ostaviti na njezin rođendan? Datum kojeg ćeš odabrati nije važan, ali važno je da ćeš joj okrutno oduzeti dio nje, povrijedit ćeš je više nego zaslužuje.

Svaki prekid je prema nekom okrutan. Zato, pazi. Budi osjećajan bar jednom. Nemoj ubiti ono što je preostalo od nje.

Znam da ne želi nikoga osim tebe. Zašto? Jer si joj obećao stvari koje joj prijatelji ne mogu ispuniti. Zbog tebe je ovisna o ljubavi prema tebi. Ne krivim te što odlaziš. Ali slomiti i ostaviti je… Razumiješ li me?

Ostavljaš je samu, a prijateljima tvrdiš da ti je stalo do nje. Ti si kukavica koja stavlja na druge vlastitu odgovornost. Mi trebamo popraviti ono što si slomio.

Odgovoran si za nju jer si je jednom volio.

Ona se neće sama popraviti jer ti ne misliš da bi trebao sjesti i razgovarati s njom. Misliš da je normalno da se ona opije u klubu i gura sve od sebe. Misliš da je u redu da se nakon tog popne na krov kuće i plače. Misliš da to osoba treba proći nakon prekida. Misliš da će se tako oporaviti. Nadam se da znaš da to nije tako.

Ako je već ostavljaš učini to ljudski…

Na ove načine ona samu sebe utapa. Otupljuje. Cijelu noć će biti vani. Vidjet će najlošije ljude. Podsjetit će je na tebe. A ti ne želiš razgovarati i objasniti joj razloge svog odlaska. Ne misliš da je to važno. Radije biraš lakši put. Kukavico.

Nemoj postati hladan zato što prekidaš s njom. Pričaj s njom. Zaslužuje znati zašto. Zaslužuje znati što je pošlo po zlu. Reci joj što osjećaš. Ne ponašaj se kao dječak koji bježi. Nemoj joj reći samo da ne funkcionirate. To nije u redu.

Trebaš razumjeti da će dani koji dolaze njoj biti jako teški. Ja te molim da joj dodatno ne otežavaš.

Molim te, ako si je volio, ne budi okrutan prema njoj.

Izvor: Z&S

Komentari

Neki baner