Novinarstvo je postalo baza za nepismenost a mediji plodno tlo za plasiranje lažnih vijesti primitivizma senzacije i gluposti?
Crvena točka Popularno

Novinarstvo je postalo baza za nepismenost a mediji plodno tlo za plasiranje lažnih vijesti, primitivizma, senzacije i gluposti?

PORUKA KOLUMNE: Pohani mediji i prodavanje magle u službi zaglupljvanja naivne mase!


Dakle, udala se Maja! Udala se na Indexu, na Direktno, na Dnevniku, na Zagrebu info, na Dnevno… udala se na svim mjestima, u istim rečenicama, s istim fotkama!

Saša je dobio presudu za prometnu nesreću, također na Večernjem listu, Jutarnjem listu, na Direktu, na Dnevno, na Indexu, na Netu… presudili su mu istim tekstovima, s istim greškama, nemuštim rečenicama i dopizdili su čak i mom mobitelu s kojeg čitam vijesti.

Izašla mi je danas poruka preko cijelog ekrana: “Viktorija, ne mogu više!”

Lijepo je što se Maja skrasila, što je sretna i što je njen muž sretan, ali j*bote je l’ vama urednicima nije neugodno sponzorirati članak od 5 rečenica o Majinoj udaji??

Nije vas sram razvlačiti presudu o Sašinoj prometnoj nesreći i platiti reklamu za taj članak??

To su vam važni društveni događaji? To su informacije koje su važne ili edukativne za narod??

Pravopisne greške u tih jebenih 5 rečenica vas ne smetaju? Redoslijed riječi u rečenici je u banani, a komocija čitanja je kao kad obuješ dva broja premale cipele s čeličnom kapicom!

Jelena se skurvala, a njen muž je uvrijeđen! Svaki dan novi izvještaj o količini njenih suza po kvadratnom centimetru! U tekstu od 700 riječi, prvih 17 riječi kazuje novost o boji laka za nokte koji je namazala, a preostalih 683 prepričava isto sranje od početka afere!

Znaju li portali da mi koji čitamo njihova sranja, možemo na netu naći članke od jučer i prekjučer, od prije tjedan i mjesec???

Znate, Maja se evo konačno i upravo udala za svog dečka (inače se žene udaju za bizone), a da vas podsjetimo hodala je prije njega sa… (mislili smo da je čuvala ovce na Pelješcu i dečka vidjela nije do zrele dobi)!

Saša je dobio presudu za prometnu nesreću, pa se prisjetimo – dana nekog, godine te i te na križanju je pogodio pješaka… slijedi po 1001 x detaljan opis!

Zašto portali pišu bljezgarije?

Kako urednicima nije neugodno da im na portalima pišu navlas ista sranja kao i na 10 drugih? Je l’ i vas to sve živcira? Da li vam se čita po sto puta jedno te isto? U jučerašnjem tekstu prepričavaju prekjučerašnje gluposti, a u današnjem od svih dana prije!


Kupila sam prije par dana ženski časopis, koji povremeno uzmem u ruke kad nekud putujem. Bilo je u njemu obično 50-60% stvari koje su bile ili korisne ili bar zanimljive za čitanje. Sada je kompletna novina, teški shit!

Istražuju koliko litara nečega popijete kad izađete van, reklamiraju četke za kosu koje s vama pričaju dok se češljate i natakarili su reklamu za tenisice od 300-400 eura. Ende!!

Novinarstvo je postalo baza za nepismenost a mediji plodno tlo za plasiranje lažnih vijesti primitivizma senzacije i gluposti?

Prazno, jadno i zamorno!

Ljudi dragi nude nam govnarije, jer za drugo nisu sposobni. Oni su predstavnici društva koji nemaju osobnu kulturu, znanje o jeziku niti percepciju života naroda koji ih čita!

Kvalitetni, pismeni i školovani novinari su klisnuli van ili sjede doma i šute, jer ih je sram pisati ono što razni voždovi traže! Vlasnici medija su hapili lovu na drugoj strani, pa su kupili medije i sad misle da određuju javne stavove.

Zapravo, mi živimo po svom i ne zarezujemo ih puno, ali naši klinci to zarezuju! Rastu uz sise, dupe i plastiku, presude i svadbe, pa shodno tome će nam i društvo napredovati!

Već smo se strmopizdili prema dnu, a za nekoliko godina ćemo slobodnim padom ravno u tri pi…. materine!

Hoćemo, hoćemo! Još kako hoćemo!

Komentari

Neki baner