Nisi nadmoćan iskaljuješ li vlastite frustracije na drugima, samo si frustrirani kreten
Cafe Popularno

Nisi nadmoćan iskaljuješ li vlastite frustracije na drugima, samo si frustrirani kreten


Pozdrav kretenu, (može i množina, može i muški i ženski rod, samo što ne znam koja se točno riječ koristi za ženskog kretena pa neka bude ovako) imam ti nešto za reći.

Nisi nadmoćan iskaljuješ li vlastite frustracije na drugima, samo si frustrirani kreten. Vjerojatno si i nesiguran u sebe jer onaj tko je siguran u sebe, sigurno se neće osjećati ugroženo pred drugom osobom, koji god da razlog bio. A jesi, ugrožen si. Duboko u sebi znaš da ti smeta tuđi uspjeh, znaš da ti smetaju sve tuđe vrline koje nemaš u sebi, a želiš ih. Jer da ih ne želiš, ne bi ih imao potrebe omalovažiti. Ne bi imao potrebe kovati planove, ulagati svu energiju u tuđi neuspjeh.

Nije li ti žao vremena kojeg si izgubio mrzeći? Znaš li da ne možeš vratiti ni jednu sekundu koja je prošla?

Ma znam, nije ti žao jer je ego zadovoljen.

Osjećaš se moćno jer misliš da si umanjio tuđi sjaj s nekoliko ružnih riječi. Istina je da si umanjio sjaj, ali samo svoj. Znam da te to ne brine jer si u svom svijetu kralj, misliš da možeš sve što hoćeš, i da ti ne može nitko ništa. Možda u ovom trenutku stvarno ne može. Možda si u ovom trenutku zaista najpametniji.

A možda si to samo voliš reći prije spavanja, tek tol’ko da zaboraviš koliko si nesretan sa sobom.

A jesi, nesretan si. Da nisi nesretan, ne bi te toliko pogađala tuđa sreća. Ne bi te ni toliko veselila tuđa nesreća. Sređena osoba nema vremena, a ni volje, a ni potrebe, uspoređivati se s drugima. Izgleda da si ti daleko od sređene osobe. Izgleda da tvoje zadovoljstvo ovisi isključivo o okolini, a to je zaista tužan način preživljavanja.

Da nisi nesretan, ne bi u svakome tražio samo ono što ne valja.

Umjesto u drugima, tražio bi vlastite mane te radio na njima, ili bi ih barem naučio prihvatiti te živjeti s njima. Znaš, rad na sebi ti je najbolji način za doći do kvalitetnog i sretnog života. Nije najlakši i najbrži, ali je najbolji.  

Ali tebi je lakše biti kreten, vrijeđati, tračati i postavljati se na druge. Samo ne znam tko bi se mogao uvrijediti na riječi frustriranog kretena. Shvaćaš li uopće samoga sebe dovoljno ozbiljno? Shvaćaš li uopće svoje potrebe dovoljno ozbiljno?

Nisi nadmoćan iskaljuješ li vlastite frustracije na drugima, samo si frustrirani kreten

Mislim da ne. Jer ne bi bio toliko frustriran da su ti sve potrebe zadovoljene.

Kako da te onda bilo tko shvati dovoljno ozbiljno ako ni samoga sebe ne shvaćaš dovoljno ozbiljno?

Kako da se bilo tko s imalo pameti uvrijedi na tvoje riječi ako su tvoje riječi samo tvoja preslika te govori više o tome kakva si ti osoba nego onaj koji bi se morao uvrijediti?

Želiš poštovanje? Želiš moć? Želiš ljubav? Kako još uvijek nisi shvatio da nam život daje samo ono što sijemo?

Eto. Samo to sam ti htjela reći.

S poštovanjem, osoba kojoj tvoje ponašanje više nije smiješno nego samo tužno

Komentari

Neki baner