Odd i mrazni divovi (Neil Gaiman)
Čitajmo zajedno

Odd i mrazni divovi (Neil Gaiman)


Koralina, Zvjezdana prašina, Ocean na kraju staze, Američki bogovi, Dobri predznaci… Neil Gaiman napisao je ove i još mnoge romane, a ja ih još nisam pročitala i mislim da to moram jako brzo ispraviti.

Ekranizacije njegovih djela sam pogledala i oduševili su me, a Dobri predznaci je nešto čemu se jako veselim ovih dana.

Odd i mrazni divovi (Neil Gaiman)

Izdavačka kuća Mitopeja odlučila nam je predstaviti mnoga Gaimanova predivna djela, bajkovite legende i priče, a dok čekamo Američke bogove, vrijeme je da se osvrnem na Odda i mrazne divove, nordijsku legendu za mlađe, ali i malo i puno starije, toplu priču koja će vam uljepšati dan, uvjerena sam. Još kad vam se u rukama nađe predivno Mitopejino izdanje, zabava i opuštanje su zagarantirani.

Odd živi s majkom i očuhom koji mu ne pridaju previše pozornosti te se on jednog dana otisne u nezaboravnu pustolovinu, u pratnji tri životinje, orla, lisice i medvjeda.

Odd je hrabar mladić, ali ga usporava hromost. Naime, drvo mu je smrskalo nogu i on ne može hodati bez svog štapa, a jedino što mu daje sigurnost je sjekira koja mu je ostala od preminulog oca Vikinga. Uz pomoć vjernih suputnika, Odd krene prema Asgardu s misijom suprotstavljanja mraznim divovima.

Odd i mrazni divovi zabavna je priča koja će vas uputiti u jedan dio nordijske mitologije.

Prepuna humora, doskočica i zanimljivih dogodovština, može vas samo zainteresirati da dublje krenete u istraživanje tog fascinantnog svijeta. Upoznat ćete Odina, Thora i Lokija, najpoznatije nordijske bogove koje je Neil Gaiman ovdje toliko upečatljivo prikazao da ćete nakon čitanja jednostavno morati posegnuti za njegovom Nordijskom mitologijom, ako već ranije niste.

Izdavač: Mitopeja

Izvor: Books, Movies, Music

Komentari

Neki baner