Oglasio se i George R. R. Martin i najavio - kraj u knjizi drugačiji je nego u seriji!
ShowBiz

Oglasio se i George R. R. Martin i najavio – kraj u knjizi drugačiji je nego u seriji!

Foto: Sophie Turner i George R. R. Martin/Jeff Kravitz/FilmMagic for HBO

Polemike oko finalne epizode “Igre prijestolja” (Game of Thrones) ne jenjavaju, a konačno smo dočekali i par riječi od tvorca cijele sage, genijalnog Georgea R. R. Martina, koji se oglasio na svom blogu i poručio:

‘Kako će sve završiti?’ – čujem ljudi pitaju. ‘Isti kraj kao u seriji? Drugačiji?

Pa da. I ne. I da. I ne. I da. I ne. I da.

Radim na mnogo drugačijem mediju, no David i Dan, nemojte to zaboraviti. Oni su imali 6 sati za ovu finalnu sezonu. Očekujem da će moje dvije posljednje knjige imati preko 3000 stranica rukopisa između njih, dok ih ne završim… i ako će biti potrebno još stranica, poglavlja i scena, dodat ću ih. I naravno butterfly efekt će također biti na djelu; oni koji prate ‘Not a blog’, znat će da o ovome govorim od prve sezone. Postoje likovi koji nikada nisu dospjeli na mali ekran, kao i oni koji su umrli u seriji, ali u knjigama i dalje žive… pa ako ništa drugo, čitatelji će saznati što se dogodilo s Jeyne Poole, Lady Stoneheart, Penny i njenim prasetom, Skahaz Shavepate, Arianne Martell, Darkstar, Victarion Greyjoy, Ser Garlan the Gallant, Aegon VI, i mnoštva drugih likova, velikih i malih, koje gledatelji serije nikada nisu imali prilike upoznati.

I da bit će jednoroga… na neki način.

Knjiga ili serija, koja će imati ‘pravi’ kraj? To je zaista smiješno pitanje. Koliko je djece imala Scarlett O ‘Hara?

A što mislite o ovome? Ja napišem. Vi pročitate. I tad svi mogu odlučiti za sebe i raspravljati o tome na internetu. – zaključio je Martin.

Cijeli tekst možete pročitati na njegovoj stranici “Not a blog”

Naš osvrt na finalnu epizodu čitajte ovdje >>>>Kraj jedne ere – Game of Thrones završio je neslavno, slomio mnoga srca i ostavio otvorena mnoga pitanja

Komentari

Neki baner