Smisao pronađem u relativnosti življenja....,Nebo strpljive voli
Popularno Razmišljanja

Nebo strpljive voli

Često slušam pjesmu u kojoj uvijek umjesto nebo strpljive voli ja čujem vodi. 🙂

Uglavnom sam sigurna da je strpljenje na kojem osobno puno moram raditi velika vrlina, vrednota ili milost kako netko vjeruje. Bitno je u najtežim situacijama duboko disati i jednostavno čekati. Jer ništa drugo ne možeš koliko god moćan bio. Važno je ne živjeti čekajući. Nego pustiti da se dogodi kad treba a ono što silno želiš živjeti kao da se već dogodilo.

Mislim da je to ono puštanje koje većina postiže silnim trudom vježbanjem i savjetovanjima kak’ ti pametnijih ili educiranih. To je neki novi nametnuti trend. Da bez nekog animatora ne znaš živjeti.

Pa posežeš za alkoholom, samopomoći u obliku knjiga i ne znam ti čemu sve ne. Dakle sigurnošću da će ti to kako god se zvalo, donijeti nešto što ti zoveš sreća.

Ali ona je već u tebi. Zavisi samo kako je želiš doživjeti.

Vjerom u sebe možeš nemoguće. A vjerom u onostrano ni nebo nema granicu. Ako si nacistu s onim što je u tebi. Bila zvijer ili ljepotica nosiš se s tim. Uvijek na kraju bolje pobijedi. Ono generalno dobro i moralno. Ako ti to i nije cilj znaj da u tvojim željama nema baš puno onog tvojeg. Uvijek je ispunjenje u nekom većem dobru. Koje nije samo tvoje. Ili stvarala novu vrijednost ili neće uspjeti dugoročno. Svidjelo se to tebi ili ne.

Rijetki se usude probijati puteve i hodati kroz trnje. Jer obično krvare. Ili egom koje isplačeš ili ranom koja teško zacijeli bez milosrdnog Samarijanaca. Koje li ironije. Nepoznato i daleko u nevolji postaje prijateljem. Iskusiš li to znaj da možeš naprijed i da ti sve moguće i nemoguće okolnosti idu u prilog. Ne daj se i Bori se, za ono u što vjeruješ i vrijedno ti je. Gubitak, razočarenje ili radosti. Dio je to cjeline koja bez tvog dijela ne može poprimiti okus kolača.

Komentari

Neki baner