Zanimljivi noviteti iz svijeta knjige!
5+ preporuka Čitajmo zajedno

Zanimljivi noviteti iz svijeta knjige!

Ilustracija: APortal

Nije vruće samo na plažama, vruće je i u knjiškom svijetu! Došli su nam top naslovi!

Donosim vam prijedloge za čitanje u lipnju!

S dolaskom ljeta izdavači nas uvijek razvesele zanimljivim naslovima, a ja sam za vas i za Amazonke odabrala one najzanimljivije koje će se, vjerujem, naći i na vašim policama, a rado ćete ih čitati i na plaži!

Od mog najdražeg Egmonta i njegove Biblioteke PULS dolaze nam dva genijalna naslova. Prvi je onaj namijenjen mladim roditeljima, osobito mladim mamama.

Čudesni tjedni” autora Hetty van de Rijt i Frans X. Plooj – višestruko nagrađivani svjetski bestseller uči nas na što obratiti pažnju u prvih dvadeset mjeseci djetetova života, kako utjecati kvalitetno na djetetov razvoj a sve podijeljeno u deset faza. Osobito se dosta govori o takozvanim “Nemirnim fazama” u životu djeteta, kada ono više plaće, te zašto je tomu tako. Ova knjiga idealan je saveznik roditeljstva i divan dar svakom mladom roditelju!

Zanimljivi noviteti iz svijeta knjige!

Dina” autora Frank Herbert-a, jedan je od po meni osobno, najboljih SF romana ikad napisanih. Roman je ekraniziran na odličan način i već dugo slovi za nešto najbolje što se ikad desilo svijetu znanstvene fantastike.

Na koricama stoji opis koji će vam reći sve!

„Prije Matrixa, prije Ratova zvijezda, prije Enderove igre i Neuromancera bila je Dina – najslavniji znanstvenofantastični roman svih vremena.

Začin melange je najrjeđi i najdragocjeniji element u svemiru. On omogućuje sve od produljenja životnog vijeka do međuzvjezdanih putovanja. A može se naći samo na jednom planetu, u negostoljubivom pustinjskom svijetu Arrakisa.Onaj tko kontrolira Arrakis, kontrolira začin. A onaj tko kontrolira začin, kontrolira svemir.

Kada car prenese upravljanje Arrakisom s plemićke kuće Harkonnena na obitelj Atreida, Harkonneni uzvrate i ubiju vojvodu Leta Atreida. Gospa Jessica, priležnica vojvode Leta, bježi u pustinju s njihovim sinom Paulom gdje ih spašava skupina Slobodnjaka, starosjedilaca Arrakisa. Slobodnjaci kontroliraju drugi veliki resurs Arrakisa: monstruozne crve koji ruju pod vrelim pustinjskim pijeskom. Da bi okupio vojsku kako bi osvetio oca i vratio Arrakis iz ruku Harkonnena, Paul mora steći povjerenje Slobodnjaka i povesti malenu vojsku protiv golemih snaga  ujedinjenih  protiv njega. 
Njegovo će putovanje sve promijeniti.“

Zanimljivi noviteti iz svijeta knjige!

Izuzetno se veselim poslastici koju nam je priredio PROFIL! Jako cijenim ovu izdavačku kuću, iz razloga što me uvijek oduševi pomnim odabirom ne samo popularnih naslova, već i onih iz kojih mnogo toga možemo naučiti. Jedan od takvih spaja i znatiželju i povijest, jednako kao i popularnu tematiku!

Marilyn Monroe – Javni i tajni život“, autora Charlesa Casilla

Marilyn Monroe bila je najslavnija žena svijeta. Milijuni ljudi dali bi sve da dobiju njezin telefonski broj, da s njom ručaju, razgovaraju, poljube ju. Unatoč tomu osjećala se usamljenom, pa je jednom tužno zapisala: “Sama sam. Uvijek sam bila sama, bez obzira na sve”.

Od ranog djetinjstva pa do smrti, pokušavala se izraziti i pokazati sve aspekte svoga bića, no nije joj polazilo za rukom. Društvo je bilo surovo, lakše je bilo držati je platinastom ljepoticom, božicom, ikonom, no otkrivati slojeve krhke žene koja bi mogla mnogo toga reći o usamljenosti, odrastanju bez roditelja, zamkama slave…

Kako je rekla njezina prijateljica Ella Fitzgerald: „Bila je neobična žena, pomalo ispred svojega vremena. I nije toga bila svjesna.

Zanimljivi noviteti iz svijeta knjige!
Foto: Profil

Što se tiče Stilusovih izdanja, zaista se teško odlučiti, jer u posljednjih nekoliko tjedana izdali su mnoštvo zanimljivih knjiga. Od genijalnog trilera – TI – za kojeg ste mogli čitati moju recenziju prije nekoliko dana, pa sve do zanimljive “Tvornice lutaka” prve knjige iz “Knjižnice srca” by Ingrid Divković. No s obzirom da sam od glave do pete zaljubljena u trilere, donosim vam preporuku za njihov novi naslov.

Kamene Majke” autorice Erin Kelly, koja je itekako poznata hrvatskim čitateljima, kao autorica hit romana “On kaže, ona kaže”, genijalan su novi psiho triler!

Marianne je imala sedamnaest godina kad je pobjegla iz svog doma u Nussteadu, ostavivši iza sebe obitelj, dečka Jessea i tijelo koje su pokopali. Sada, trideset godina kasnije kad je prisiljena vratiti se kako bi pomogla skrbiti za svoju bolesnu majku, može osjetiti kako je prošlost ponovno obuzima. A Jesse, koji joj nikada nije oprostio što ga je napustila, napokon prijeti da će razotkriti istinu.

Marianne će učiniti sve da zaštiti život koji je izgradila, čak i ako to znači da se mora obratiti svom najgorem neprijatelju za pomoć… Ali Marianne možda ne zna cijelu priču – a ona nije jedina koja ima tajne zbog kojih je spremna ubiti.

Zanimljivi noviteti iz svijeta knjige!

Šećer uvijek dolazi na kraju, a ovog puta sam namjerno za kraj ostavila knjigu kojoj se izuzetno veselim! Nakon svjetske uspješnice Tajni život drveća, Fokus na hit, donosi nam izuzetni nastavak istog autora!

Tajni svijet životinja” autora Petera Wohllebena, opominje nas kako ih doživljavamo zdravo za gotovo, nekad na njih obraćamo više pažnje, nekad nimalo. Ali životinje su tu, dio svakog našeg dana. Znamo li što su sve u stanju osjećati?

Imate psa koji, kad napravi štetu, gleda u pod? Ili mačku koja je posebno pažljiva prema vama kad ste loše? Više-manje svi vlasnici kućnih ljubimaca znaju kakve male mustre su udomili pod svojim krovom. No, jeste li znali da, recimo, jeleni pate za svojim bližnjima, da miševi suosjećaju s rođacima, pčele planiraju budućnost, a vjeverice znaju imena svojih rođaka?

Knjiga je trenutno u pretprodaji!

Zanimljivi noviteti iz svijeta knjige!

Javite mi za koju ste se od ovih književnih poslastica odlučili i uživajte u čitanju!

Komentari

Neki baner