Zdravlje i ljepota

Provjerite svoje zdravlje: Jednostavni test pokazuje da li imate neku od ovih 8 opasnih bolesti!

Kako biste napravili ove testove, nikakva posebna oprema vam neće biti potrebna. Na osnovu ovih testova, možete posjetiti doktora i posavjetovati se s njim u vezi vaših zdravstvenih tegoba:

Parkinsonova bolest

Dlanom ruke pritisnite papir. Ako imate blago drhtanje ruke, to je normalno. Ako vam se ruka nekontrolirano trese to može biti posljedica povećanog unosa kofeina, nizak šećer u krvi, anksioznost, pa čak i rani stadij Parkinsonove bolesti.

Atrijalna fibrilacija

Izmjerite svoj puls pomoću štoperice, a zatim svi otkucaj srca popratite tapkanjem noge od pod. Nakon što ste izmjerili puls u mirovanju, stavite ruku na točku pulsiranja na vratu ili ruci i osjetite svaki udar. Ako prijetite da ste neujednačeno udarali nogom, možda imate atrijalnu fibrilaciju.

Kiselost želuca

Pomiješajte malu žličicu sode bikarbone u malo vode pa popijte na prazan želudac. Ako u roku od 5 minuta podrignete, imate normalan nivo kiselosti u želucu. Ako se desi da ne podrignete, onda je ravnoteža kiselosti u želucu poremećena, što znači da ne apsorbira dovoljno hranljivih sastojaka.

Dugovječnost

Stanite ispred ogledala, prekrstite noge i spustite se do poda u pokušaju da sjednete bez pridržavanja. Ovo je test mišićne izdržljivosti, ravnoteže, fleksibilnosti i pokretljivosti. Ako možete sjesti bez pridržavanja ruku mišići i ligamenti su vam u dobrom stanju. Studija je pokazala da su ljudi stariji do 50 godina koji su bili u stanju sprovesti ovaj test, živjeli dugo!

Gubitak vida

Stanite ispred vrata ili velikog prozorskog okna i zatvorite lijevo oko, gledajući okvir 30 sekundi. Ponovite s drugim okom. Ako ne vidite paralelne horizontalne i vertikalne linije okvira, tj. ako su iskrivljene, onda možda imate ranu fazu makularne distrofije, što može dovesti do gubitka vida.

Bolesti arterija

Lezite na krevet i podignite noge pod uglom od 45 stupnjeva naslanjajući ih na jastuke. Držite ih u tom položaju oko minutu, a zatim ih stavite pod pravi kut. Ako se osjećate utrnulo ili su vam noge postale blijede i nisu se vratile u normalu u roku od minute, to može biti znak perifernih arterija, što može dovesti do problema s tlakom, srčanog udara i moždanog udara.

Demencija

Pogledajte fotografiju na kojoj je pet predmeta. Zatim skrenite pogled pa pokušajte nabrojiti kojih se pet predmeta nalazi na fotografiji. Ako se ne možete sjetite, ili ih niste ni vidjeli, u pitanju je radni oblik demencije.

Loš zadah

Poližite metalnu žlicu jezikom, pa žlicu stavite u vreću i stavite je na jako sunce oko 1 minutu. Pomirišite vreću. Ako osjetite loš zadah problem može biti u lošoj higijeni usta, problemima s respiratornim sustavom, jetrom, bubrezima, hormonima ili crijevima.

Miris voća može ukazivati na dijabetes, miris amonijaka na bolest bubrega a drugi mirisi na probleme s crijevima ili plućima. Međutim, istraživanja pokazuju da 90% slučajeva lošeg zadaha potiču upravo od karijesa i pokvarenih zubi.

Izvor: Stil kurir

Komentari

Neki baner