Crvena točka

Viki s mora: O žapcima, vrapcima i komarcima!

Sve priče s godišnjeg odmora su o sutonu, barci, mirisu borovine i lavande, pješčanom žalu, valićima što se kotrljaju u ritmu pjesme ludog zrikavca, mjestu gdje sunce upada u more, no nitko ni slova o komarcima, mravcima i ljigavim žapcima.

Namažeš se kremom protiv komaraca, a onda ti se gamad lakše zalijepi. Hoćeš ih otjerati, ali krema ih drži čvrsto uz znojnu i ljigavu kožu! Dok se boriš s nemani, stojiš na fleki rastopljenog sladoleda koju su već zauzeli mravi.

Ovamo traje bespoštedna borba za goli kvadratni milimetar tvog tijela, a ljutiti mravi ti već stupaju preko gležnja i koljena, ravno prema dupetu.

Mislila sam da ne znam otplesati dobar break dance, ali vidi vraga- znam! Dok sam skakutala kao bijesno majmunče, blesava nepismena žaba mi se podvukla pod nogu i tu je bio kraj!

Sad sigurno znam da mogu u isto vrijeme kvalitetno vrištati, skakati i plakati!

Kad sam uspjela doći do zraka, noge su već trčale prema pješčanoj plaži! Skok u more s obližnjeg trošnog mula, činio se kao predivna ideja!

Sve skupa s hlačama, gaćama, grudnjakom, košuljom i tenisicama! Ah! Koja mudra ideja!

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je 65546234_670509526735696_2952615807831506944_n.jpg

Eno me ispod tuša istresam sitni bijeli pijesak iz ušiju, očiju, džepova, rupica za gumbe, iz tenisica i ispod noktiju. Cijelo tijelo mi je puno čvrga od uboda uzjebanih, agresivnih komaraca i mravaca! Znači, ovi što spominju ljetni noćni povjetarac, šetnjice uz pjesmu zrikavaca i miris ružmarina- su redom muljatori najgore vrste!

I još da vam nešto kažem! Biramo kupaći kostim pomno kao onomad vjenčanicu, pa se depiliramo, premazujemo se pomadama, pravimo ikebane po nožnim noktima i satima isprobavamo kako napraviti raštrkanu punđicu, rep, kikice… sve to da bi na plaži zablistale u najboljem izdanju.

U praksi to izgleda ovako:

– ljigave smo od znoja 24 sata na dan
– kad moraš skinuti kupaći i navući gaće to je akrobacija jer po vlažnom dupetu se gaće rolaju i zapinju toliko da se jedva čovjek uguzi u njih
– ako je plaža pješčana, pijesak se bunkerira ispod sisa i među noge, a to uopće ne izaziva dobar osjećaj
– ako imaš dugu kosu, neprestano je vlažna ili od mora, ili od vrućine ili od vlage
– ako vodiš muža ili dečka sa sobom, popizdiš jer on nema niti jedan jedini problem koji imaš ti (to malo pijeska oko jaja, njima ništa ne smeta)

Kad sve to uzmemo u obzir, mi žene bespotrebno komplicirano gdje stignemo. Što bi falilo da smo na godišnjem odmoru umotane u velike marame, bez gaća i grudnjaka, bez 102 različite kreme, bez šminke koja se ionako topi na suncu, bez laka na noktima koji se uništi već prvi dan?!

Znači obučeš kupaći, okupaš se, osušiš se, pa s večeri skineš kupaći, umotaš se u maramu, pustiš kosu da se suši i fućka ti se!

Izvor: Viktorija Herak

Komentari

Neki baner