Moja poduzetnička priča

Joyful life by Branka

Neke od mojih hrabrih poduzetnika i poduzetnica upoznam kroz razgovor, nekima šaljem interview pitanja, a neki me poput Branke iznenade tako da sami o sebi napišu svoju priču. Što su prošli, kako su krenuli, što ih je motiviralo, s čime su se borili, kako su padali pa rasli i otkrivali svoj put. Branka cijeli svoj profesionalni vijek radi s djecom, a početak njenog puta bio je s teenagerima, koji su često potpuno neshvaćeni. Ovo je njena priča, ispričana njenim riječima…

Što ukratko reći o sebi? Nimalo lagano…

Moje ime je Branka Kamenečki Orlić. Završila sam Filozofski fakultet- odsjek razredne nastave i već 37 godina se družim s djecom i njihovim roditeljima. Imala sam mogućnost upoznati se sa svim čarima koje nosi roditeljstvo, odrastanje djece u obiteljima rastavljenih roditelja i s djecom s poteškoćama.

Radeći 25 godina za http://www.nazor.hr kao voditelj, animator i pedagoški voditelj imala sam priliku upoznati i družiti se s djecom svih uzrasta, a ponajviše se teen generacijom. Zimovanja, ljetovanja s adolescentima bila su za mene neopisivo iskustvo i dobra edukacija. Upoznala sam sve lijepe i manje lijepe strane odrastanja i spoznala koliko je put odrastanja pun izazova. Oni su veliki, a opet su mali i vape za razumijevanjem i podrškom.

Moja znatiželja i želja za edukacijom prvo me odvela na TA ( osnovni seminar ) i Realitetnu terapiju. Nakon toga na Gestalt radionice. Završila sam za NLP MASTERA, IN, WINGWAVE coach , 20 coaching tehnika te edukaciju o Zakonu privlačenja, trenutno završavam online edukaciju Projekt #111.  

Sebe bi opisala kao vrlo znatiželjnu, veselu, hiperaktivnu i radoznalu ženu. Neprestano sam u pokretu, u potrazi za novim znanjima i iskustvima. Od kada znam za sebe željela sam biti učiteljica. Danas je ta želja prerasla u stvarnost. Postala sam i učiteljica i edukator i motivator i vlasnica JoyfulLife centra, centra za edukaciju i pomoć roditeljima i djeci.

Svijet koji me okruživao gledala sam otvorenih očiju i srca. Potreba za pomaganjem i empatičnost i asertivnost su moje zvijezde vodilje. Spašavala sam pogažene tratinčice, povrijeđene životinje i bila rame za plakanje svojim prijateljima.

Foto: Privatna arhiva

S razumijevanjem i rješavanjem tuđih problema nisam imala poteškoća, no kad sam trebala pomoći sebi nastaje panika. Problemi su bili tu, ja sam ih prihvaćala s mišlju da bolje ne zavrjeđujem, te da tako treba biti. Moje tijelo pričalo je drugu priču. Počelo se štititi kilogramima, bolesti su stizale jedna za drugom. Rastava braka me prvo slomila, a onda odvela na put rada na sebi i sa sobom.

Tako sam otvorila neiscrpnu kutiju edukacije i potrebe voljenja i spoznavanja sebe i ljudi s kojima se susrećem.


Danas znam tko sam i što želim. Svjesni sam kreator svoga života. Volim ples, muziku, izlaske s prijateljima, čitanje knjiga, meditaciju, more. Osmijeh ne silazi s mog lica. Ljubav je moj najveći pokretač.

Ljude koje susrećem i one koji dolaze k meni na radionice i privatne razgovore prihvaćam sagledavajući s razumijevanjem njihove mape svijeta. Veselim se kad vidim da je uz moju pomoć napreduju i da probleme prihvaćaju kao izazove.

Foto: Privatna arhiva

U mom životu nema više natrag samo naprijed, edukacije, radionice, coaching, knjige. Naučiti sve ono što nas nikada nisu učili u školi, a možda su trebali. Postala sam ovisna o znanju i divnoj energiji. Spoznavši svoj put, spoznala sam da sve što mi se događalo u životu bilo je s razlogom i da je moj pravi život, život iz bajke, tek počeo.

Brinete za sebe, za svoju djecu i imate napadaje panike i strahova, problema s partnerom…

Vjerujte mi ne postoji nerješiva situacija. Prošla sam skoro sve od navedenog. Znam da ste i vi spremni riješiti naizgled nerješivu situaciju. Zato sam ovdje, da zajednički pronađemo i riješimo sve vaše izazove. Očekujem vas otvorenog srca i raširenih ruku u svom JoyfulLife centru.


Više o Brankinom radu, njenom centru “Joyful Life” i metodama kojima pomaže djeci i roditeljima, možete saznati na njenim kanalima:

Blog: https://brankanlp.blogspot.com/, Facebook: Branka Kamenecki Orlic, LinkedIn: Branka Kamenecki Orlic , Instagram: Branka Kamenecki Orlic, Youtube: https://www.youtube.com/user/bumbolyna i putem maila i telefona: +385 (0) 95 513 7775


Komentari

Neki baner