Moja poduzetnička priča Popularno

Sunčana Seletković – pomoći majkama da budu zdrave i sretne moja je vizija…

Koliko je zahtjevno biti fit, izgledati i osjećati se dobro u svom tijelu, pucati o zdravlja, zdravo se i uravnoteženo hraniti i još uz to balansirati sve svoje poslove i aktivnosti, želje, planove, hobije i obitelj, zna svaka žena koja je to probala i u tome uspjela. Ako ste uz to još i majka, svi vaši napori postaju stostruko teži! Danas vam želim predstaviti jednu takvu apsolutnu wonder woman. Ona je Sunčana Seletković, trenerica fitnessa, specijalizirana za rad s mamama. A ovo je njena poduzetnička priča…

Kao zaposlena majka s nedostatkom vremena u potpunosti sam shvaćala druge mame kada kažu da nemaju vremena za vježbanje. Smatram da su majke s viškom kilograma jedna zanemarena skupina u fitness industriji jer svoje potrebe skoro uvijek stavljaju na posljednje mjesto i često su zbog toga frustrirane i nezadovoljne.

Teško im je vratiti svoju staru liniju od prije trudnoće jer su opterećene obavezama prema obitelji i poslu a često ne znaju odakle bi krenule i koga bi zatražile pomoć. Ako i krenu u neki oblik vježbanja, pod pritiskom obaveza vrlo brzo odustanu jer kad se vrate kući s treninga obično ih čeka još puno obaveza i djeca željna pažnje.

Sunčana Seletković - pomoći majkama da budu zdrave i sretne moja je vizija...

U želji da pronađem način kako im omogućiti da žive životom koji zaslužuju osmislila sam projekt „Budifitmama“ – programe mršavljenja koji se jednostavno uklapaju u svaki stil života, zabavni su i garantiraju uspjeh uz minimalno uloženog truda i vremena.

U programima za mršavljenje „Budifitmama“ mame se osjećaju podržano i motivirano, imaju strukturu, imaju plan i nisu prepuštene same sebi.

Budifitmama omogućava mamama:

– da vježbaju od kuće i u samo 30 minuta dnevno odrade učinkovit trening,
– da se zdravije hrane prema stručnim i jednostavnim jelovnicima naše nutricionistice koji su vrlo maštoviti, sadrže cjenovno prihvatljive namirnice i što je vrlo važno, dostupne na našim tržnicama ili u supermarketima
– da imaju podršku u zatvorenoj facebook grupi u kojoj su žene s istim ili sličnim izazovima, stilom života i ciljem a to je smršavjeti, ojačati svoje tijelo i zdravo se hraniti. Jer kad uz sebe imaš vojsku žena koje su prošle ili prolaze isti put kao i ti, puno je lakše uz takvu podršku biti dosljedan i ostati motiviran.

Za praćenje mojih programa vježbanja i oblikovanja tijela dovoljan je samo internet i 30 minuta dnevno. Ne mora se izlaziti van iz kuće, niti su potrebni posebni rekviziti za vježbanje.

Sunčana Seletković - pomoći majkama da budu zdrave i sretne moja je vizija...

Svi materijali se šalju na mail što uključuje unaprijed snimljene video treninge, plan prehrane, tabela za izračun dnevne potrebe kalorija i tabela za praćenje rezultata. Za facebook grupu je također potrebna internetska veza.

Vježbanje više nije napor i izvor frustracije nego zabava praćena toplom podrškom drugih mama koje prolaze kroz isti proces. Mamama su uvijek dostupni profesionalni savjeti iz područja vježbanja i nutricionizma i u takvom okruženju neuspjeh gotovo da nije moguć.

Sa svojim vježbačicama razvijam posebnu vezu od povjerenja. One znaju da mi se u svakom trenutku mogu obratiti za savjet. Ohrabrujem ih u kriznim situacijama i pokazujem im smjer, ne dam im da odustanu i tješim ih. Jer normalno je umoriti se, posrnuti i ponekad se osjećati loše. Svi smo mi ljudi od krvi i mesa. U takvim situacijama dovoljno je samo poslušati ih, reći im koju lijepu riječ i tako ohrabriti da nastave s programom.

Sunčana Seletković - pomoći majkama da budu zdrave i sretne moja je vizija...

Svojim programima Fit Lady 20+, Fitmama Lifestyle personal program, Beautiful Fit Bottom i Budifitmama Summer Belly promijenila sam život tisućama žena potaknuvši ih da redovito vježbaju i zdravije se hrane te žive aktivnijim, kvalitetnijim životom. I ne samo to, te žene, uz gubitak kilograma postale su sretnije i zadovoljnije svojim životom. Postale su pune samopouzdanja i ponosne na svoja postignuća. Narasle su u svojim i u tuđim očima. I na to sam posebno ponosna.

Autorica sam priručnika “15 minuta dnevno do vitkog tijela”, koji je prodan u više od 1000 primjeraka. U posljednjih 30 godina stekla sam iscrpno iskustvo na području vježbanja i zdrave prehrane.

Posjedujem certifikat International Fitness Association-a iz sportske prehrane, aerobika i osobnog treninga; Certifikat International Sports Science Association za osobnog trenera te Uvjerenje Fitnes učilišta iz Zagreba o osposobljavanju za instruktora fitnesa.


Sunčanu i njen hvalevrijedni rad možete pratiti na njenoj Facebook stranici BudiFitMama, webu i Instagramu, a kontaktirati je možete i preko na mail: [email protected]


Komentari

Neki baner