Moja poduzetnička priča

Marina Lehki – stručnjakinja za financije koja to radi malo drugačije…

Većina ljudi smatra da duhovnost i financije nemaju baš nikakve veze jedno s drugim. Zapravo većina misli da ako želiš biti duhovna osoba onda ne možeš voljeti novac i biti financijski neovisan. Jednostavno ne ide jedno s drugim? Tako su nam pričali na vjeronauku, dok smo doma slušali kako se do novca dolazi samo velikim odricanjem i mukotrpnim radom, kako moramo mnogo brinuti o novcu i kako smo neodgovorni ako ne brinemo.

Ima li u tome istine i koliko zapravo duhovnost ima veze s novcem, zna moja današnja gošća. Ona je svoje dugogodišnje znanje i rad u financijama, spojila sa znanjem ezoterije, koju bi mnogi mogli nazvati “New Ageom”, međutim osobno smatram da svaka sfera bogatstva dolazi iz naših uvjerenja i da ovo što Marina radi ima jaki temelj za pomoć mnogima koji se kod nas bore s financijskim krahom i žive na samom rubu egzistencije. Ovo je njena priča…

Temeljem 24godišnjeg isključivo bankarskog staža na poslovima savjetovanja, kreditiranja i voditelja za poslovanje s stanovništvom, te završenim obrazovanjem i zvanjem Stručna specijalistica menadžmenta bankarstva, osiguranja i financija, došla sam do spoznaje da je građanima potrebna stručna i neovisna pomoć vezano za upravljanje i planiranje osobnih financija. I eto me u poduzetništvu,  ENERGIJA NOVCA obrt za usluge savjetovanja i proizvodnju posluje već 2 mjeseca.

Tokom rada susretala sam mnoge žene koje su se našle „iznenada“ pred financijskim krahom, a sve su imale manje-više istu priču;

„nisam imala vremena voditi brigu još i o financijama, prepustila sam to drugima“

„novac nije važan“

„muž je dobro zarađivao, ja sam brinula o obitelji“

„njegov odlazak je bio iznenada ( razvod, bolest, smrt )“

„moji roditelji su mi uvijek pomagali, sve dok se nisu razboljeli“

„godinama smo zajedno radili, nisam očekivala ovakav scenarij“

„nisam dovoljno pametna“, „nemam vremena“, „koliko imam toliko trošim“, „drugi to rade bolje od mene“….

Danas je vrlo nezahvalno očekivati da će se netko drugi ( vlada, mirovinski sustav, banke, partner, obitelj ) brinuti za naše financije, ukoliko same ne poduzmemo kontrolu nad njima.

Nakon završenog programa NLP practitioner i Business Coach, te licence trenera Heal Your Life ( prema metodologiji i filozofiji Louise Hay ) stekla sam dodatne kompetencija za povećanje osobne i poslovne učinkovitosti, te čitav niz vještina korisnih za lakše i učinkovitije ostvarivanje ciljeva, učinkovito upravljanje emotivnim stanjima, veću fleksibilnost i snalaženje u različitim situacijama, te bolje razumijevanje sebe i drugih. Odlučila sam djelovati u segmentu financijske pismenosti i stvaranja financijske neovisnosti žena,  potpuno neovisno, što znaći da ne prodajem niti jedan financijski proizvod. 

Moj odlazak iz svijeta bankarstva ima misiju osvijestiti i poticati žene kako da postanu financijski odgovorne i financijski neovisne. Preuzimajući kontrolu nad svojim financijama žene mogu steći samopouzdanje i graditi financijsku budućnost te postati financijski neovisne i financijski slobodne.

Sloboda žene leži u financijskoj neovisnosti.

Stoga od jeseni počinjem s 2 satnim i cijelodnevnim radionicama i edukacijama vezano za  financijsku neovisnost žena. Radionice sadrže edukativni i praktični dio, a prolazimo kroz slijedeće teme;

  • osnovnu edukaciju o finacijama
  • osvještavanje trenutne financijske situacije
  • kako poboljšati sadašnju financijsku situaciju?
  • koji je prvi korak?
  • uvjerenja o novcu
  • što je štednja, a što je investicija?
  • što je protok novca?
  • pasivni prihodi
Marina Lehki - stručnjakinja za financije koja to radi malo drugačije...

Kroz radionice Heal Your Life  „Zavolite sebe, iscijelite svoj život“, „Oslobađanje od negativnih poruka“, „Kreativna vizualizacija“ i mnoge druge vezane uz osobni rast i razvoj, mijenjat ćemo uvjerenja koja nam ne služe i ne omogućavaju napredak, učimo kako zavoljeti sebe u potpunosti, s manama i vrlinama, pronalazimo načine kako preuzeti odgovornost i kontrolu nad svojim životom, sve to s svhom povečanja kvalitete života.

Osim radionica dostupan je i individualn rad.

Pratiti me možete na mom profilu na FB i Instagramu, te kontaktirati i prijaviti se na radionice na e-mail; [email protected], [email protected] web stranica je u izradi.

“Energy Crystal” je hobi koji sam pretvorila u posao, a nastao je iz ljubavi prema kristalima i poludragim kamenjem, te njihovom energijom koja me svakodnevno ispunjava i nadahnjuje.

“Energy Crystal” je najčešće unikatni nakit, ručni rad koji radim od kristala i poludragog kamenja poput Gorskog kristala, Rozenkvarca, Lapis Lazuria, Malahita, Oniksa, Ametista i mnogih drugih prirodnih ljepota. Kristali su živa energetska bića, a svaki od njih ima svoju energiju djelovanja. Najčešće u ponudi imam narukvice, jer su ruke vrlo jaki odašiljači ( lijeva ruka prima, desna daje ), a žene i same mogu odabrati kristale od kojih žele imati narukvicu.

Energy Crystal možete pratiti na Instagramu, te kontaktirati na e-mail: [email protected]

Komentari

Neki baner