Cafe

Kako se vene u dvoje?

Onaj dan kada više nemaš što reći a šutnja ti je postala kao avet koja te progoni i gledaš ali nemaš riječi… čudna si sebi i drugome. Gledaš ga a vidiš stranca sa staklenim rukama. Ako te dohvate mogle bi prsnuti u komadiće. Možda ih sada, dok ovo pišem skupljaš negdje u sebi. Jer ne znaš, jer se bojiš, jer želiš stvoriti i zalijevati uvenulo… poput one tužne slike čovjeka koji zalijeva vrt po kiši.

A mi se eto pitamo je l’ pravi ili umjetni.

Uvenuti u dvoje i ne dati se tome borba je uzaludna. Bolesnik na aparatima koji te koštaju živaca i vremena…jer nada ne umre nikada. A očaj ne želi gospodariti. Možeš li to? Naizgled savršen par svatko u svojoj samoći koja smeta onom drugom.

Nema riječi, nema pozdrava, šutnja dolazi kao granica dokle smiješ… a već jučer mogla si sve s njim. Udaljenost kreira tvoju bol. Gledaš ga. I ne prepoznaješ. To nije čovjek koji je tvoj..nego stranac koji uredno navraća da bi te podsjetio koliko si zapravo sama.

Teška boja istine. Želiš vidjeti, osjetiti i čuti. Ali nema zvuka, portret koji vidiš ima grimasu kurtoazije… bez poštivanja onog što se nazire iz tvoje perspektive. Venete skupa..voda koja bi donijela život daleko je… jer nema vrča koji treba podignuti i napuniti svježinom.

Jer ti nije stalo. Jer ti je svejedno. Jer te guši. Jer ti udah s njim proizvodi buku nepodnošljivu.

Znaš da nije mržnja ali više ne možeš. Jer tvoj i samo tvoj dio tebe želi i zaslužuje bolje i više. I znaš da u lancu koji te veže, pokidana je najslabija karika… tada si uvenula s njim. Ma koliko god se trudila ostaviti izvanjsku fasadu sreće… u dvoje.

Nema soka, onog životnog soka koji pokreće odnos… a i umorila si se od odlučivanja da nešto živi iako naočigled vene. Nemoj čekati. Pusti. Uvijek na mjestu kraja bude novi početak… Prvim, drugim ili dvadesetpetim korakom… hodala si. I gazila. Tonula i venula. I opet se uzdizala.

Dinamika ne poznaje grafikone ravnih crta kao ni život. Zalijevaj što život daje ,a pusti da uvene što ne želi pustiti korijen. Jer samo tako otvaraš prostor novim cvjetovima.

Komentari

Neki baner