Moja poduzetnička priča Popularno

Maja Škiljaica i Kreativni kotačić kao spoj posla i duhovnosti

Svaka je poduzetnička priča drugačija, svaka ima ono nešto zbog čega sam odlučila da baš ta osoba i njen rad, zaslužuju da ih predstavim ovdje. No, ponekad se desi da se u moru onih koji se ističu, netko posebno izdvoji. Za mene, to je bilo iskustvo upoznavanje Maje – žene s kojom sam osjetila nevjerojatnu povezanost iako smo tek bile razmjenile nekoliko riječi. No stvar je u tome, da je Maja jedna od onih osoba za koje jednostavno znaš da su ti u život došle u pravom trenutku.

U trenucima kad smo se upustile u naše prvo brbljanje, nisam još ni proučila cijeli njen poslovni opus. Znala sam da je dizajner i da sam na par mjesta vidjela njene radove i da su mi se svidjeli, ali ni slutila nisam koliko će mi susret i prijateljstvo s njom, donijeti odgovora na mnoga moja osobna i duhovna pitanja. Jer Maja je jedna od onih poduzetnica koje se bave osvještenim poslovnjem i svoj život ali i posao slaže po odlukama koje donosi kad je u miru sa samom sobom.

Ovo je njena priča…

Moje ime je Maja Škiljaica, inženjer graf. tehnologije po struci, ali umjetnik i dizajner u duši. Kroz godine je taj dizajn pomalo probijao svoj put na površinu, i postajao sve glasniji glas kojeg više nisam mogla zanemarivati. Tako je došlo do otvaranja Kreativnog Kotačića, mog malog kreativnog svemira, koji posluje već evo 3 god, ali tek zadnjih godinu i pol samostalno radim samo za sebe.

Poduzetnički put nije bio uvijek med i mlijeko, a poklopilo se nekako i sa nekim duhovnim stvarima, i promjenama,kako čovjek počne otkrivati sebe tako se krenu oslobađati i vlastiti potencijali koje skriva svatko od nas u sebi.

Maja Škiljaica i Kreativni kotačić kao spoj posla i duhovnosti

Davnih dana prije 12godina, krenula sam sa klasičnim dizajnom promotivnih materijala, brošura, letaka, vizitki, onih stvarno bazičnih i uobičajenih stvari, pored posla. Onda su počele s vremenom dolaziti prilike, za prijelome knjiga, slikovnica, neke meni dotad nepoznate stvari, ilustriranja kojekakva , društvenih igara, ma svega se tu našlo po putu, za većinu toga nitko ni ne zna zapravo, jer sam bila skrivena od očiju javnosti, radila na preporuku sa poznatim ljudima.

Zapravo radila sam sve i svašta i tražila svoj glas po putu, pa sam po tom istom putu naučila i raditi web stranice, razumjeti i nešto kodiranja, društvene mreže i google oglašavanje, jer mene sve zanima, ja bi sve to rado znala, i jako volim razumjeti zašto nešto funkcionira tako kako funkcionira.

To je dio onog logičkog dijela mog mozga koji voli sve znati što kako i zašto, jer kad znaš kako i zašto znaš kako to i učiniti boljim. Sve u svemu, jako puno online edukacija, istraživanja, i širenja znanja.

Ključ je u profiliranju tj. segmentiranju posla!

Tako sam dobila jedan savjet da se trebam profilirati, jer svaštarenje, koliko je god dobro za znanje, nije za promociju, i to je zazvonilo, što ja najviše volim raditi, i prva , ona instinktivna pomisao, volim tipografiju, fontove, boje i tu je zazvonilo, logotipove i brendiranje, i kako sam to nekako osvjestila počeli su mi se slagati baš takvi poslovi.

Istraživanje svake teme, igranje sa bojama, fontovima, crtanje znakova, sve skupa je čisti užitak. Ushićenje koje osjetim kada stvaram neki novi logo se ne da opisati riječima, to je ona čista inspiracija koja dolazi iz dubine duše.  Kreativna sloboda za napraviš nešto novo i lijepo i da osoba dobije pečat za svoj brend, eto, to je razlog zbog kojeg radim to što radim, čisti užitak posla. Financije i sve ostalo dolazi iza toga, jer ipak od nečega treba i živjeti, i to je realnost koja je takva kakva je.

Intuicija kao glavni alat za rad!


U čemu je posebnost mog rada? Jer dizajnera ima puno, nije to nešto novo i nikad viđeno zanimanje, ali vjerujem da je moj način rada drugačiji, jer radim intuitivni dizajn.

Maja <maja.skiljaica@gmail.com>

Obavezni dio procesa je da mi klijent ispriča svoju priču, da osjetim taj put, da osjetim osobu iza toga, jer tako pretačem osjećaj i energiju u ono što stvaram, a nerijetko još u samom razgovoru dobijem sliku kako bi to moglo izgledati.

To je za mene poseban proces, jer se povezuješ n osobom na jednoj višoj razini, prenosiš nečiju razigranost, kreativnost  i osobine u taj dizajn.

Naravno ono što klijenti kod mene vole je ra radim puno toga i onda dobiju na jednom mjjestu sve, od brendiranja, do weba, uređivanja društvenih mreža i postavljanja cijelog digitalnog poslovanja na neke temelje.

Ono što volim je usput educirati kako da si sa ograničenim budgetom sami naprave neke stvari koje mogu, pa tako ulože novce u oglašavanje ili nešto što bi moglo pomoći u daljnjem poslovanju. Pored toga imam kontakte sa tiskarama, pa odmah predložim, dogovorim ili dobijem cijene i varijante tiska koje bi se uklapale u budget.

Vjerujem da energija privlači, pa tako ja privlačim uglavnom kreativce, ljude koji se bave nekim oblikom kreativnih zanimanja, od handmade stvari, do uslužnih djelatnosti. Druga grana su različiti oblici savjetnika, coacheva, i edukatora, koji su opet kreativci svoje vrste, posvećeni pomaganju drugima, i nekako kada to dvoje spojim dobijem ono što sam u svojoj srži i sama, a to je kreativac koji voli pomagati  <3

Majini radovi:

Maju možete pratiti putem njene Facebook stranice: Kreativni svemir

Foto: Martina Bošković Ribarić

Komentari

Neki baner