Cafe Ljubav i sex

Za medeni mesec vodi me na kraj sveta

Vaša ljubav je procvetala i sve je spremno da se začuju svadbena zvona. Venčanica, odelo, burme, pozivnice, nakit, cvetni aranžmani, svi oni detalji o kojima ste mesecima brinuli sa mnogo pažnje, brige i nežnosti, sve je već zakazano i rezervisano. Kao budućim mladencima, u pojedinim trenucima vam se čini kao da u tom presvadbenom pozitivnom haosu zaboravljate na nešto važno. Kako se datum venčanja približava, vaši vas prijatelji radoznalo zapitkuju jeste li spremni za taj veliki dan. Baš tu izroni po prvi put čuveno pitanje: gde ćete na medeni mesec?

Ukoliko niste stigli da o tome mislite, odjednom sve o čemu mislite jeste to: kuda pobeći nakon svadben gužve? Na kom magičnom mestu započeti bračni život i svoju ljubavnu bajku?

Vodi me na kraj sveta!

Nekada su daleke destinacije bile zaista daleke. Međutim, čini se da danas nikad nije bilo lakše otisnuti se u avanturu i otputovati na kraj sveta. U svojim prvim bračnim danima želite pustolovinu ili pak romantičan odmor za dvoje? Važno je da imate motiv i želju i nekoga kome možete reći: vodi me na kraj sveta! Singapur, Tajland, Kuba, Šri Lanka, Maroko, Zanzibar, Vijetnam ili Južna Amerika – ukoliko tražite idealno mesto da tamo provedete svoj medeni mesec, to je lako, treba samo da rešite na koje Disko drugar daleko putovanje ćete otići. Sa dobrim vođstvom ni kraj sveta nije daleko!

Tajland za zaljubljene avanturiste

Zaljubljeni i tek venčani, a pustolovnog duha i nemirnih stopala? Pravo mesto za vaš medeni mesec je Tajland! Veliki broj zelenih ostrva, okruženih nestvarno lepom vodom početku vašeg braka daće poseban živopisan začin. Na Tajlandu se sve čini moguće, uzbudljivo i lako.

Vaša veza je dinamična, pa i na odmoru ne mirujete. Niste jedan od onih parova koji mogu satima ležati na plaži sa kratkim ulascima u vodu. Potrebno vam je više od šarenih koktela i brčkanja u plićaku. Iako vam Tajland može ponuditi i takav odmor, ono što u ovoj neobičnoj zemlji možete doživeti ne može ni da se zamisli.

U glavnom gradu Bangkoku možete pogledati zalazak sunca na reci Chaophraya uz vino ili šampanjac u čamcu, otići na zajedničku masažu ili sa ružama i cvećem se pomoliti bogu ljubavi Trimutrtiju.

Za samo dva minuta na uličnim štandovima dobićete porciju izmišljeno lepog i začinjenog nacionalnog jela. Tajlanđani pripremaju posebno za turiste raznorazne insekte, iako sami ne jedu ove pržene delikatese. Prženi skakavci u vašem tanjiru na medenom mesecu? Zašto da ne?

medeni-mesec-na-tajlandu
Foto: Unsplash.com

Bali za mladence hedoniste

Bali često nazivaju zelenim rajom na Zemlji. Prozračna voda Indijskog okeana, duge peščane plaže i obilje cveća, sve ovo zaista predstavlja raj za mlade i zaljubljene ljude. Upravo venčani mogu uskočiti u svoju ljubavnu bajku kao u kristalno čist okean. Oni koji su željni pravog opuštanja i odmora, to će sigurno ovde dobiti uz šarene koktele na mekanim i mrežastim ležaljkama, opijeni vazduhom i lepotom prirode ovog ostrva. Na Baliju se nalazi grad Ubud, mesto na kom je i junakunja romana „Jedi, moli, voli“ pronašla svoju suštinu i balans – u ljubavi. Autorka i glavna junakinja romana Elizabet Gilbert napisala je: „Izgubiti ravnotežu zbog ljubavi ponekad je deo života u ravnoteži“. Zbog toga Bali idealno mesto za sve zaljubljene i produhovljene ljude koji su svesni sebe i svoje ljubavi. Na ovom ostrvu se može doživeti samo magija. U kombinaciji sa najvećom čarolijom na svetu, ljubavlju, šta vam je potrebno više na medenom mesecu?

medeni-mesec-na-baliju
Foto: Unsplash.com

Meksiko za istraživače

Ukoliko ste jedan od onih parova koji dele strast prema teorijama zavere, davnim i nerazrešenim misterijama, kao i tajnama drevnih civilizacija, Meksiko je prava destinacija za vas. Ovo je zemlja uzbudljivih i melanholičnih ritmova, neobično jake i začinjene hrane, prostranih plaža i čiste vode. Ako volite da istražujete i otkrivate kako su živeli narodi Amerike pre nekog što su Evropljani stigli na njihovo tlo, a opet posle burnog dana da se opustite na plaži uz koktele živih boja, na pravom ste mestu. Kad putuješ s onim kog voliš, sve je lepoi lako. Uživaćete u oštroj tekili, preukusnim jelima i dirljivoj muzici. Na kraju, ima li lepšeg mesta da se počne sladak zajednički život, nego u domovini čokolade?

medeni-mesec
Foto: Unsplash.com

Vodi me u Kazablanku

Romantične duše i zaljubljenici u film pre kolora sigurno neće pogrešiti ako za svoje venčano putovanje odaberu Maroko. Ova egzotična afrička zemlja nudi mnoštvo dugačkih i prelepih plaža za zajednički odmor i opuštanje, kao i bezbroj uskih živopisnih uličica u kojima se mogu kupiti svakojake sitnice od kože i keramike, kao i raznovrsni začini. Maroko, zemlja u kojoj je čuveni Hempfri Bogart patio za Ingrid Bergman na filmskom platnu, zagolicaće vašu maštu i podstaći na najneobičnije avanture i lutanja. Sasvim je izvesno da je medeni mesec u zemlji peska i prašine, ali i zemlji neočekivanog šarenila i ljudi i boja, pogodak „tropskih“ razmera. Samo ne zaboravite da kažete „Volim te.“

medeni-mesec-maroko
Foto: Unsplash.com

Kuba – vremeplov ljubavi

Mladi bračni partneri koji su opušteni i otvorenog duha, te traže mesto u kome će zaista biti slobodni, svoj medeni mesec treba da provedu na Kubi. Vožnja čuvenim oldtajmerima, srdačna lica, tompusi i hrana koja predstavlja spoj tri kulture: španske, karipske i afričke, sve to će vas začarati i učiniti da pomislite da ste putnici kroz vreme. Dok prolazite kroz stari grad u Havani, verovaćete da šetate sredinom 20. veka. Raznobojne i stare kuće podsetiće vas da sve prolazi, ali i opomenuti da one najvrednije stvari, poput vaše ljubavi, ipak treba sačuvati. Na Kubi se ljubav čuva na najlepši način: osmehom i plesom. Zavedite jedno drugo, zaigrajte salsu!

medeni-mesec-kuba
Foto: Unsplash.com

Maldivi, tamo me zadivi!

Prizori kao sa razglednica, ali ovog puta ne na Instagramu i Fejsbuku, već sa terase vaše hotelske sobe na Mafušiju, gde stojite zagrljeni – nije nemoguće! Romantične šetnje belim peščanim plažama, uživanje u luksuznim restoranima i pravom hedonizmu, zar nije to što svaka ljubav na svom početku zaslužuje? Kažu da su za zaljubljivanje dovoljna četiri minuta, u Maldive ćete se zaljubiti za dva! Maldivi su mesto gde vreme stoji. Ovde vas očekuje mir koji se ne može opisati rečima i veličanstvenost prirode u koju ćete se zaljubiti na čitavu večnost. Zakleti se na večnu ljubav jedno drugom u ovakvom raju: zar to nije jednako rajski prizor?

medeni-mesec-maldivi
Foto: Unsplash.com

Komentari

Neki baner